El cineclub s’estrena com a micromecenes amb el finançament del documental "Hotel Explotación: Las Kellys"

La pel·lícula es podrà veure a la propera edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, el BRAM!

El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) s’ha estrenat en el món del crowdfunding  participant del finançament col·lectiu d’Hotel Explotación: Las Kellys.  Es tracta d’un documental de la periodista i cineasta Georgina Cisquella que explica la lluita de milers de dones a l’Estat espanyol que treballen netejant habitacions d’hotel i que s’han organitzat per reclamar els seus drets.

El film, que s’ha presentat aquesta setmana, es pot veure fins dimecres als cinemes Boliche de Barcelona i també es projectarà el proper mes de març a l’onzena edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, el BRAM.

En els darrers anys, les Kellys (“las que limpian hoteles”) han estat víctimes de l’externalització i, per tant, moltes d’elles s’han quedat fora de les plantilles dels hotels, amb sous molt precaris i exposades als acomiadaments quan estan de baixa. A més, es veuen obligades a netejar més de 25 habitacions per jornada (una habitació cada 15 minuts), fet que ha comportat problemes de salut a moltes d’elles.

La pel·lícula explica com s’han empoderat organitzant diversos col·lectius a ciutats com Barcelona, Madrid, Benidorm o Lanzarote, entre d’altres.

Una representació del cineclub va assistir dijous passat, als cinemes Texas de Barcelona, a la preestrena d’Hotel Explotación: Las Kellys. L’acte va comptar amb el testimoni de diverses cambreres de pis, que van acompanyar la directora i diversos membres de l’equip del documental en la presentació prèvia i el col·loqui posterior a la projecció.

Un segon micromecenatge: Sense sostre

Hotel explotación: Las Kellys no és l’únic film que ha comptat amb el microfinançament del cineclub. L’entitat també ha fet una aportació a la pel·lícula Sense sostre, escrita i dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido. El film, que veurà la llum el 2019, té com a principal objectiu donar visibilitat al col·lectiu de les persones sense llar. Tot i que es tracta d’una ficció, el rodatge va comptar entre els seus protagonistes amb persones que viuen o han viscut al carrer i que formen part de la Fundació Arrels, entitat que atén des de fa més de 30 anys aquest col·lectiu.

En aquest cas, la recompensa per haver participat en el microfinançament de Sense Sostre també serà la projecció a Castellar del film, amb la participació d’algun integrant destacat de l’equip. La pel·lícula es troba ara en fase de postproducció i la previsió és que es pugui mostrar a Castellar durant el segon semestre de 2019.

L’aportació del cineclub al finançament col·lectiu de cadascuna de les pel·lícules, ambdues de temàtica social, ha estat de 300 euros.