Lucky

Havent sobreviscut més que els seus contemporanis, l'ancià "Lucky" es troba en el tram final de la seva vida, on es veurà impulsat a un viatge d'autodescobriment. Testament cinematogràfic de l’actor Harry Dean Stanton (París, Texas), que va morir amb 91 anys just després d’acabar la pel·lícula.

Versió original subtitulada en castellà
 

Fitxa tècnica
Lucky
2017
88min.
EUA
Premis

2017: Festival de Locarno: Competició Internacional
2017: Premis Gotham: Nominada a millor actor (Harry Dean Stanton)
2017: Satellite Awards: Millor actor (Dean Stanton) i òpera prima
2017: Festival de Gijón: Millor actor (Harry Dean Stanton) i BSO
2017: Associació de Crítics de Chicago: Nom. a millor actor (Stanton) i dir. novell

Javier Ocaña (El País): "Una obra preciosa i profunda des de la més absoluta senzillesa expositiva. (...) Una pel·lícula sobre l'essencialitat de l'espai, d'exquisida depuració narrativa"

Alberto Luchini (El Mundo): "Stanton malbarata sornegueria, humanitat i bonhomia en la composició d'un personatge, estupendament dibuixat en el guió i al qual John Carroll Lynch, tracta amb extrems afecte i sensibilitat". Puntuació: ★★★★ (sobre 5)

Quim Casas (El Periódico): "Un ocàs bellíssim (...) Tot, des del guió fins als enquadraments, està en funció de Stanton. (...) El resultat és una bona història servida per un superb act-or que s'acomiada del món en pau ". Puntuació: ★★★★ (sobre 5)

Daniel De Partearroyo (Cinemanía): "És un homenatge en tota regla al que a Hollywood es diu 'character actors' (...) Mirada enfonsada, bondat alçada. Pur Harry Dean Stanton". Puntuació: ★★★ (sobre 5)

Manu Yáñez (Fotogramas): "[Carroll Lynch] aconsegueix abordar de manera frontal, i alhora pudorosa, el pes de la vellesa i la inexorabilitat de la mort". Puntuació: ★★★★ (sobre 5)
 

Referències

Avalon

Filmaffinity

No votes yet
Projecció
Divendres 16/11/2018 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2018-2019

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.