Castellar serà aquesta setmana subseu del Festival internacional de cinema documental DocsBarcelona

Es projectaran El espanto, Lladres de temps i Wonderful Losers, a Different World, els dies 23, 24 i 25 de maig, respectivament
 
El Festival internacional de cinema documental DocsBarcelona aterrarà enguany per primera vegada a Castellar del Vallès, amb la projecció de tres documentals que es podran veure la setmana vinent a l’Auditori Municipal Miquel Pont.
 
Amb l’objectiu d’apropar el cinema documental a la població castellarenca, Cal Gorina, el Club Cinema Castellar Vallès, L’Aula d’Extensió Universitària i l’Ajuntament de la vila, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’han sumat a aquest projecte, anomenat DocsBarcelona A Prop, que també arribarà a les poblacions de Badalona, Berga, Gavà, Granollers, La Garriga, Manresa, Sant Andreu de la Barca i Vilafranca del Penedès.
 
A la vila, la primera de les propostes que es podran veure, dimecres 23 de maig, serà El Espanto, una producció argentina de l’any 2017 dirigida per Pablo Aparo i Martín Benchimol. En ella l’espectador es traslladarà a un recòndit poble d’Argentina on les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Els veïns mateixos són qui tracten totes les malalties, excepte “El Espanto”, una d’estranya que pateixen les dones i que només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d’un ancià peculiar dels afores del poble i que cap marit vol que visiti la seva dona.
 
L’endemà, dijous 24 de maig, serà el torn de Lladres de temps. Dirigit per Cosima Dannoritzer, aquest documental, coproducció catalana i francesa de 2018, parla sobre un recurs que tothom vol i que no és ni l’aigua ni el petroli ni els minerals rars sinó que és el temps. Una investigació demostra com el temps s’ha convertit en una moneda de canvi i com podem reclamar el control d’aquest recurs, preciós però finit.
 
Wonderful Losers, a Different World és la darrera proposta programada a Castellar. El documental, de 2017, està dirigit per Arünas Matelis i compta amb la participació de vuit països: Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia i Regne Unit.  La proposta tracta sobre les persones que es troben darrere els equips de l’elit del ciclisme mundial, uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s’estavellen, s’aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual dels “meravellosos perdedors” que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.
 
Totes les projeccions començaran a les 20 hores. Mentre que El Espanto es podrà veure en versió original (castellà), Lladres de temps i Wonderful Losers, a Different World es projectarà en versió original subtitulada en català.
 
Per a l’ocasió, s'han posat a la venda, a un preu de 5 euros (3 euros en el cas dels socis de les tres entitats implicades), abonaments per a les tres projeccions, que es podran adquirir a la taquilla de l’Auditori els  dies de les projeccions, 23, 24 i 25 de maig, a partir de les 19.30 h, també es podran comprar abonaments a la taquilla de l’Auditori, així com entrades individuals a 3 euros (2 euros per als socis de Cal Gorina, el CCCV i L’Aula).
Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.