El cineclub s'adhereix al Dia de l'Associacionisme Cultural amb la projecció aquest divendres de "Kilian Jornet, Path to Everest"

El Club Cinema Castellar Vallès i l'Ajuntament han organitzat conjuntament dues activitats aquest divendres, 1 de juny, per commemorar el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC) que se celebra des de l’any 2014 en les dates més properes al 4 de juny sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya.

La terrassa d’El Mirador s’obrirà a tota la ciutadania per oferir un berenar a partir de les 19 hores, mentre que a les 20 hores l’Auditori Municipal Miquel Pont serà l’escenari de la projecció del documental Kilian Jornet, Path to Everest. Aquesta és una proposta dirigida per Jaume Martí i Josep Serra on l’atleta i alpinista descobreix la seva cara més íntima, les seves pors, les seves contradiccions i les seves il·lusions. El documental compta també amb entrevistes a alpinistes destacats com Reinhold Messner, Jordi Canals o Peter Habeler, entre d’altres. La projecció es portarà a terme amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs i del Departament de Cultura de la Geneneralitat.

També s’inclou en la programació a Castellar del DASC el 26è Musicoral, que tindrà lloc dissabte 2 de juny, a les 18.30 hores, a l’Auditori Municipal. Enguany, aquesta proposta comptarà amb la participació de la coral organitzadora de l’activitat, la Coral Xiribec, i del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el Cor Sant Esteve, el Kor Ítsia i el Pax Cor de Cambra. 

El Dia de l’Associacionisme Cultural té per objectiu posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Cal recordar que el consistori va aprovar el 2016 l’adhesió del municipi a la celebració anual del Dia de l’Associacionisme Cultural. La data escollida per celebrar el DASC rememora el 4 de juny de 1864, quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.