El cinema de l’Europa de l’Est i els documentals, protagonistes del trimestre abril-juny del CCCV

El CCCV ha presentat la programació abril – juny 2018, un segon trimestre de 2018 que està marcat per la presència de títols recents de l’Europa de l’Est, el protagonisme del gènere documental i la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC).

La primera de les pel·lícules proposades arribarà aquest divendres, 6 d’abril, amb la projecció d’Un minuto de gloria, de Kristina Grozeva i Petar Valchanov. El cineclub s’aproparà per primera vegada al cinema búlgar amb una pel·lícula premiada en diversos festivals com ara el de Gijón de 2016. Es tracta d’un drama amb algun toc de comèdia que explica la història d’un home que s’enfronta a les institucions del seu país.

El cicle de l’Europa de l’Est continuarà més endavant amb dos títols reconeguts en diversos festivals i que van ser nominats a la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa en la darrera edició dels Oscar. Es tracta d’una banda, d’En cuerpo y alma (20/04), d’Ildikó Enyedi, una pel·lícula hongaresa sobre la relació entre una dona i el seu cap que treballen en un escorxador. El film va guanyar l’Os d’or al Festival de Berlín 2017 i el premi a millor actriu als Premis del Cinema Europeu.

D’altra banda, també es projectarà la pel·lícula russa Sin amor (Loveless) (18/05), d’Andrey Zvyagintsev (director de Leviathan). El film, guardonat amb el Premi del Jurat de Cannes, explica com una parella en vies de separació ha d’unir forces per trobar el seu fill, desaparegut després d'una de les seves baralles. Premi del Jurat del Festival de Cannes i nominada a l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Pel que fa als documentals, el CCCV col·laborarà en la projecció de Demà (27/04), de Cyril Dion i Mélanie Laurent, una proposta que s’inclou dins el cicle “Reflexions” del Pla Estratègic Castellar 20/20 que promou l’Ajuntament. El documental presenta bones pràctiques arreu del món sobre agricultura, energia, economia, democràcia i educació arreu del món.

El dia 4 de maig, i amb motiu del Dia Internacional del Treball, el cineclub proposarà una sessió amb una doble projecció: d’una banda, el migmetratge Coca Cola en lucha, de Georgina Cisquella i Pere Joan Ventura, i de l’altra Organizar lo (im)posible, curt de Tonina Matamalas i Carme Gomila. Les dues propostes expliquen els conflictes laborals a Coca Cola i del col·lectiu Kellys de netejadores d’hotels.

DocsBarcelona

Una de les propostes més interessants del trimestre serà que Castellar serà subseu del Festival DocsBarcelona. A iniciativa de les tres entitats que organitzen el DocsBarcelona del Mes (Cal Gorina, CCCV i L’Aula)  el Mes i de l’Ajuntament, els dies 23, 24 i 25 de maig, l’Auditori Municipal Miquel Pont acollirà tres projeccions incloses dins la programació del festival, que es farà la segona quinzena de maig a Barcelona i a diverses subseus del territori, sota la denominació DocsBarcelona A Prop.

A part, les tres associacions també continuaran oferint cada mes l’habitual programació del DocsBarcelona del Mes. Així, el 13 d’abril arribarà Les noies d’Alba Daurada, de Håvard Bustnes, un retrat sobre el partit d’extrema dreta grec, mentre que l’11 de maig, s’oferirà Un home millor, d’Attiya Khan i Lawrence Jackman, una producció de l’actriu i cineasta Sarah Polley que aborda un nou paradigma per a la prevenció de la violència masclista.

Diumenge d’estrena

El cineclub també participa un cop al mes de la programació municipal dels diumenges. El títol escollit per al dia 22 d’abril és la francesa Una bossa de bales, de Christian Duguay. El film explica la història de dos germans jueus que durant l’ocupació nazi a França, han d’abandonar la seva família per salvar-se. El títol és ideal per a qui vulgui compartir en família una història real commovedora.

Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC)

El cineclub clourà la temporada de cinefòrum, per segon any consecutiu, amb l’adhesió als actes del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs. Així, per al dia 1 de juny, s’ha programat Los archivos del Pentágono, d’Steven Spielberg, i protagonitzada per Meryl Streep i Tom Hanks.

Properament, el CCCV donarà a conèixer les activitats paral·leles organitzades amb motiu d’aquest esdeveniment.

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.