El cinema nord-americà i els documentals, protagonistes de l’inici de la temporada 2018-2019 del CCCV

L’entitat col·laborarà amb diverses projeccions amb la Lliga dels Drets dels Pobles i Entrepobles, el Correllengua 2018 i Suport Castellar

El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV ha presentat la programació setembre – desembre 2018, un primer quadrimestre trimestre de 2018 que està marcat per la presència de títols nord-americans i pel protagonisme del gènere documental a través de la programació del DocsBarcelona del Mes.

Pel que fa al cinema nord-americà destaca en primer lloc Tres anuncios en las afueras, de Martin McDonagh, el proper 28 de setembre. La pel·lícula va guanyar 2 Premis Oscar per la interpretació de Francesc McDormand (actriu principal) i Sam Rockwell (actor secundari).

El cicle continuarà amb The Florida Project, de Sean Baker (19 d’octubre), un drama on pren protagonisme la salut emocional dels infants i que s’inclourà dins la programació del Dia Mundial de la Salut Mental que proposa Suport Castellar en col·laboració amb altres entitats.

El 16 de novembre serà el torn de Lucky, de John Carroll Lynch, un particular homenatge a les vellesa que va esdevenir el testament cinematogràfic de l’actor Harry Dean Stanton (París, Texas), que va morir amb 91 anys just després d’acabar la pel·lícula.

Les projeccions dels EUA tindran el seu punt final el 30 de novembre amb Yo, Tonya, de Craig Gillespie, biopic de la patinadora Tonya Harding.

Les projeccions en divendres també comptaran amb la projecció d’El insulto, de Ziad Doueiri, film libanès nominat a l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa 2018 i Premi del Públic al Festival de Valladolid. Aquest film es projectarà el 23 de novembre.

Documentals

El CCCV també obrirà la programació municipal de cinema en diumenge el proper 7 d’octubre, amb la projecció de Petitet, de Carles Bosch, que es projecta per segona vegada a Castellar després de passar per la programació del DocsBarcelona del Mes el passat mes de juny. Es tracta d’una proposta musical s’ha inclòs dins la programació del Corrrellengua 2018 impulsada per la CAL Castellar. Explica el somni d’El Petitet, exmúsic gitano barceloní i fill d’un dels dos ‘palmeros’ del mític Peret: dur la rumba catalana a l’escenari del Liceu!

El DocsBarcelona del Mes, coorganitzat per Cal Gorina, L’Aula i el CCCV, també continuarà amb una projecció mensual: el 5 d’octubre, Eugenio, de Jordi Rovira i Xavier Baig; el 9 de novembre, Of Fathers and Sons, de Talal Derki; i el 14 de desembre: Last Days in Shibati, de Hendrick Dusollier.

A més, el CCCV també col·laborarà aquest divendres, 21 de setembre, amb una projecció especial organitzada per la Lliga dels Drets dels Pobles i Entrepobles. Es tracta de Lágrimas de aceite, documental de Marc Gavaldà que explica la història de les comunitats indígenes que pateixen la contaminació petroliera de l’Oleoducte Norperuano, operat per l'empresa estatal Petroperú.

AdjuntMida
setembre_-_desembre_2018_2.pdf823.48 KB
Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.