Over the Limit

La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit?

“No ets un ésser humà, ets una atleta!” A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit.

Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.

Versió original subtitulada en català

 

Fitxa tècnica
Over the Limit
2017
74min.
Polònia, Alemanya, Finlandia
Premis
  • Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
  • Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
  • Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
  • Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
  • Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
  • Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
  • Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018

Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant lainfància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut.

 

  • "El 'Black Swan' del documental esportius. (...) És impossible treure la mirada de la seva impactant construcció i de la seva manipulació de la perspectiva". Guy Lodge: Variety
  • "Prus grava de manera molt detallada las pressions verbals i físicas que pateix la jove (...) [Prus] gestiona de forma impressionant i amb seguretat les tècniques establertes de càmera a l'espatlla". Neil Young: The Hollywood Reporter  

Referències

El Documental del Mes

Filmaffinity

No votes yet
Projecció
Divendres 14/09/2018 a les 20:00h
Cicle:
El Documental del Mes

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.