Programació Club Cinema Castellar (Setembre-Desembre 2017)

Auditori Municipal Miquel Pont

 

 

 

 

 

Divendres 29 de setembre – 21.00 h

Cinefòrum

El otro lado de la esperanza

VOSE. Finlàndia, 2017. 98’ – Comèdia dramàtica. Direcció: Aki Kaurismäki

El otro lado de la esperanza és la segona part de la trilogia portuària de Aki Kaurismäki, després de Le Havre (2011). En aquesta història, la vida d'un comercial finlandès es creua amb la d'un refugiat sirià en una jungla d’asfalt anomenada Hèlsinki. Os de plata al millor director al Festival de Berlín 2017.

Organització: CCCV

Divendres 6 d’octubre – 20.00 h

DocsBarcelona del Mes

La promesa

VOSC. Alemanya, 2015. 117’ – Documental. Direcció: Karin Steinberger & Marcus Vetter

El brutal assassinat de Nancy i Dereck Haysom va impressionar el món l’any 1985. Els Haysom eren gent adinerada de l’alta societat de Virgínia, i el gran interès mediàtic que va causar el cas va fer que fos el primer judici criminal retransmès en directe per televisió.

Organització: Cal Gorina, CCCV i L’Aula

Diumenge 8 d’octubre – 18.45 h

Diumenge d’Estrena – Correllengua 2017

Estiu 1993

Versió original en català. Catalunya, 2017. 96’ – Drama. Direcció: Carla Simón

Una de les revelacions de la temporada, millor òpera prima al Festival de Berlín 2017 i Biznaga d’Or al Festival de Màlaga. Seleccionada per representar Espanya a l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa. Frida, una nena de sis anys, afronta el primer estiu d ela seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. Lluny del seu entorn proper, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la seva nova vida.

Organització: CCCV

Divendres 20 d’octubre – 21.00 h

Cinefòrum – Dia Mundial de la Salut Mental amb Suport Castellar

Boges d'alegria

VOSC. Itàlia, 2016. 111’ – Comèdia dramàtica. Direcció: Paolo Virzì

Beatrice és una comtessa xerraire i milionària que està convençuda trobar-se entre els cercles íntims dels líders polítics mundials. Per la seva banda Donatella és una jove tatuada, vulnerable i introvertida, embolicada en el seu propi halo de misteri. Totes dues són pacients d'Villabiondi, una delirant institució psiquiàtrica. Guanyadora de 5 premis del cinema italià David di Donatello 2016. (incloent millor pel·lícula, director i actriu) i Espiga d'Or, millor actriu i Premi del públic al Festival Seminci de Valladolid 2016.

Organització: CCCV

Divendres 27 d’octubre – 21.00 h

Cinefòrum

Moonlight

VOSC. EUA, 2016. 111’ – Drama. Direcció: Barry Jenkins

Oscar 2017 a la millor pel·lícula. Moonlight és una història atemporal de relacions humanes i autodescobriment, que narra la vida d'un jove que creix en els suburbis de Miami, des de la seva infància fins a l'edat adulta. Un retrat vital de la vida afroamericana contemporània que ressona per la seva profunditat i les seves veritats universals.

Organització: CCCV

Divendres 10 de novembre – 20.00 h

DocsBarcelona del Mes

Amazona

VO en castellà i VOSC. Colòmbia, 2016. 82’ – Documental. Direcció: Clare Weiskopf

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides.

Organització: Cal Gorina, CCCV i L’Aula

Divendres 17 de novembre – 21.00 h

Cinefòrum

Julia ist

VOSC. Catalunya, 2017. 90’ – Drama. Direcció: Elena Martín

La Júlia decideix anar d'Erasmus a Berlín. Marxarà de casa per primera vegada, sense pensar-ho massa, a l'aventura. La ciutat, freda i gris, li dóna una benvinguda més gèlida de la que s'esperava, i confronta les seves expectatives amb la realitat: la seva vida sembla estar lluny d'aquella nova vida que es va imaginar a les aules d'arquitectura de Barcelona. 

Organització: CCCV

Divendres 24 de novembre – 21.00 h

Cinefòrum

Paraíso

VOSE. Rússia, 2016. 130’ – Drama. Direcció: Andrei Konchalovsky

Olga, Jules i Helmut són tres personatges les vides dels quals s'entrecreuen en la devastació de la Segona Guerra Mundial. Olga, una aristòcrata russa membre de la Resistència, Jules, un francès amant de la bona vida convertit en un corrupte i despietat funcionari Nazi i Helmut, membre d'una alta família alemanya convertit en oficial de les SS que exerceix el seu poder sense importar-li les conseqüències morals. Motivats per la devastació del conflicte cada personatge és obligat a prendre decisions vitals segons la ideologia que sustenten.

Organització: CCCV

Divendres 1 de desembre – 20.00 h

DocsBarcelona del Mes

Renda Bàsica (Free Lunch Society)

VOSC. Alemanya – Àustria, 2017. 90’ – Documental. Direcció: Christian Tod

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Organització: Cal Gorina, CCCV i L’Aula

Divendres 15 de desembre – 21.00 h

Cinefòrum

Rosalie Blum

VOSE. França, 2015. 95’ – Comèdia

La vida de Vicente Machot transcorre entre la seva perruqueria, el seu cosí, el seu gat i la seva dominant mare. Un dia, Vicente coneix per atzar Rosalie Blum, una misteriosa i solitària dona, i està convençut de patir un déja-vu, que ja s'ha trobat amb ella alguna vegada. Intrigat, decideix seguir-la a tot arreu, amb l'esperança de saber més d'ella. No sospita que això el portarà a una aventura plena de sorpreses, on descobrirà personatges tan fantàstics com entranyables.