TOTS ELS GOVERNS MENTEIXEN

EL DOCUMENTAL DEL MES

 


http://clubcinemacastellar.com/sites/default/files/imagecache/lateral/552468811a677.image_.jpg
Divendres 9 de juny a les 20 hores

Auditori municipal Miquel Pont

 

TOTS ELS GOVERNS MENTEIXEN

VO en anglès subtitulada en català

Als anys 60, la columna setmanal del periodista nord-americà I.F. Stone va marcar una època desemmascarant la corrupció i les mentides del govern amb una informació veraç, contrastada i independent.

En els temps actuals, on la major part dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos del govern i les grans corporacions, la reivindicació de la figura d’I.F. Stone és més necessària que mai.

Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta.

Tots els govern menteixen posa cara i dóna veu als noms que hi ha darrere temes tant espinosos com el cas Snowden, les fosses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans. Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman i Michael Moore, entre d’altres, ofereixen el seu testimoni en un documental produït per Oliver Stone.

 

Organitza: Club Cinema Castellar Vallès, Cal Gorina i L'Aula d'Extensió d'Universitària

(entrada gratuïta pels socis de les tres entitats)