Tres anuncios en las afueras

Mildred Hayes decideix iniciar una guerra contra la policia del seu poble en considerar que no fa prou per resoldre el cas de violació i assassinat de la seva filla. 2 Premis Oscar per a la interpretació de Francesc McDormand (actriu principal) i Sam Rockwell (actor secundari).

Versió original subtitulada en castellà.

Fitxa tècnica
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
2017
112min.
EUA
Premis

2017: 2 Premis Oscar: Millor actriu (McDormand) i actor sec. (Rockwell). 7 nom.
2017: Festival de Venècia: Millor guió (Martin McDonagh)
2017: 4 Globus d'Or: Millor pel·lícula drama, guió, actriu (McDormand) i actor rep.
2017: 5 Premis BAFTA: incloent Millor pel·lícula. 9 nominacions
2017: Festival de Toronto: Millor pel·lícula (Premi del Públic)
2017: Festival de Sant Sebastià: Premi del Públic
2017: American Film Institute (AFI): Top 10 - Millors pel·lícules de l'any
2017: Premis Independent Spirit: Millor actriu (McDormand) i actor sec. (Rockwell)
2017: Associació de Crítics de Chicago: 4 nominacions incloent millor pel·lícula
2017: Critics Choice Awards: Millor actriu (McDormand), actor secundari i repartiment
2017: Satellite Awards: Millor pel·lícula, guió original i actor sec. (Rockwell). 6 nom.
2017: Sindicat de Productors (PGA): Nominada a Millor pel·lícula
2017: Sindicat de Directors (DGA): Nominada a Millor director
2017: British Independent Film Awards (BIFA): Millor muntatge i música. 11 nom.
2017: Sindicat d'Actors (SAG): Millor repartiment, actriu (McDormand) i actor sec.

 

Va néixer a Anglaterra, de pares irlandesos, Martin McDonagh es va veure obligat a deixar els seus estudis i a buscar-se la vida des dels 16 anys, quan els seus progenitors van tornar a Irlanda i el van deixar a Londres amb el seu germà gran (el guionista John McDonagh). Va subsistir a base de ajudes socials i de petits treballs, mentre somiava en dedicar-se a la literatura i escrivia obres per la radio i la televisió que no eren acceptades. El 1994 comença a crear les obres de teatre que el portarien a la fama.


A l’estiu, es reunia amb els seus pares a Galway (Irlanda) on hi vivien.  Aquestes vacances li permeteren familiaritzar-se amb el dialecte local que l’utilitzarà en moltes de les seves obres per ironitzar i emfatitzar no sols l’aspecte de la vida rural irlandesa, sinó també la seva particular poesia.


Al 2005, després de molts èxits teatrals, fa la primera incursió al cinema amb el curt

Six Shooter guanyant l’Oscar al millor curtmetratge al 2006.

 

 

Filmografia :

2017: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. (director, guionista i productor).

2012:    Seven Psychopaths. (director, guionista i productor).

2011:    The Guard (productor).

2008:    In Bruges (director, guionista).

2005:    Six Shooter.( director, guionista).

2000:    The Second Death (productor).

Nando Salvà (El Periódico): "McDonagh incorpora al relat generoses dosis d'humor que van del sarcasme més negre al 'slapstick' més ximple, sense impedir-nos en el procés empatitzar amb tots i cadascun dels seus profundament danyats personatges".


Quim Casas (Diari El Periódico): "El millor del film és que és un brillant text de dramaturg bolcat en imatges amb gran personalitat (...) a més, sap oscil·lar entre tons i tendències -drama rural, 'thriller', comèdia negra- amb talent".

Andrea G. Bermejo (Cinemanía): "Martin McDonagh se serveix d'un macguffin tan analògic com unes tanques publicitàries per construir un western modern protagonitzat per una dona".

Desirée de Fez (Fotogramas): "La descripció i el desenvolupament dels personatges són extraordinaris; el vaivé entre el tràgic i el còmic és pur equilibri, i la violència està gestionada amb mestria".

Luis Martínez (El Mundo): "Cada línia de guió és directament un cop de pedra, cada aparició de Frances McDormand, una invitació no tant a l'entusiasme com a la ira (...) la comèdia (o alguna cosa semblant) millor escrita en molt de temps".

Antonio Weinrichter (ABC): "La primera sorpresa és que no defrauda (...) la joiosa sensació que« això no ho hem vist mil vegades »(...) com més truculenta s'espera una escena, més ens sorprèn".

Referències

Filmaffinity

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Divendres 28/09/2018 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2018-2019

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.