Wonderful Losers, A Different World

Darrera els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.

Què els motiva a continuar pedalant en l’anonimat absolut en un dels esports més exigents a nivell físic i psicològic? Seguim durant set anys a aquests Sancho Panzas de ciclisme professional i descobrim la fins ara invisible vida dels “gregaris”, sense els quals els equips professionals es quedarien sense podis ni trofeus.
 

Fitxa tècnica
Wonderful Losers, A Different World
2017
72min.
Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia, Regne Unit
Premis

Premis i festivals:
Festival de Cinema de Varsòvia, Polònia, 2017 – Millor Documental
Festival de cinema de Minsk Listpad, 2018 – Gran Premi al Millor Documental
Festival de cinema de Minsk Listpad, 2018 – Premi del públic
La millor pel·lícula lituana 2017 – Premi a la Unió de Cineastes Lituans
Trieste Film Festival, Itàlia, 2018 – Gran Premi al Millor Pel·lícula Documental i Públic

Arunas Matelis és un director de cinema documental lituà. Va estudiar Matemàtiques a la Universitat de Vilnius i, posteriorment, l’any 1989 es va graduar a l'Acadèmia de Música de Lituània. El 1992 va establir una de les primeres companyies independents de producció de cinema a Lituània, Studio Nominum. Ha dirigit 10 curtmetratges creatius en l’àmbit del documental que han estat seleccionats a Cannes (La Quinzaine des Réalisateurs i Semaine de la Critique), Rotterdam, Oberhausen, Torino, MoMA i a altres festivals de cinema coneguts internacionalment. Després de 12 anys de silenci, Arunas torna amb el seu primer llargmetratge documental, Wonderful Losers: A Different World.

Referències

DocsBarcelona

No votes yet
Projecció
Divendres 25/05/2018 a les 20:00h
Cicle:
DocsBarcelona A Prop

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.