Kerity, la casa dels contes

Auditori Miquel Pont
Títol original
Kérity la maison des contes
Durada
80min.
Any
2009
País
França

 

Una de les novetats del BRAM! 2012 és la incorporació del BRAM! infantil, adreçat a infants de més de 4 anys. L’entrada, a un preu de 2 euros, permetrà, d’una banda, l’accés a la projecció de la pel·lícula Kerity, la casa dels contes, a les 16.30 hores a l’Auditori i, de l’altra, una proposta d’animacions a la Sala d’Actes d’El Mirador o bé uns tallers de paper i cinema a l’Espai Sales i a les sales annexes de l’edifici, a les 18.15 hores.

Les entrades es podran adquirir a la taquilla de l’Auditori a partir de les 16 hores. En el moment de la compra, s’haurà d’escollir entre l’assistència a les animacions o als tallers, que tenen aforament limitat per motius d’espai. Així, l’ordre d’arribada dels espectadors marcarà l’opció de triar una activitat o altra.

 

Kerity, la casa dels contes

 

Sinopsi:

Malgrat tenir gairebé set anys, Natanaël encara no sap llegir. És per això que s’emporta un disgust quan seva tia Eleonore li fa donació de la seva biblioteca. Tot i això, cada relat conté un meravellós secret: al capvespre, els petits herois, l’encisadora Alice, la Fada malvada o el temible Capità Garfi surten dels llibres per viure la seva pròpia vida.

Però quan, de sobte, es veuen en perill de desaparèixer per sempre, no tenen més remei que demanar ajuda a Natanaël, que, amb moltes ganes de salvar-los, accepta que la Fada el redueixi a una mida tan minúscula com la dels seus amics, i es llença a l’aventura.

A continuació, animacions i tallers vinculats al cinema

 

Projecció de sis animacions

Sala d’Actes d’El Mirador. Durada aprox. 1 hora.

Adreçat a infants majors de 4 anys.

L’animació és la il·lusió del moviment. És fer que un personatge dibuixat, un ninot o qualsevol altre objecte prengui moviment mitjançant imatges estàtiques. La productora I+G Stop Motion, que es dedica a una tècnica d’animació que dóna vida a objectes o ninots, proposa la visualització de sis històries divertides, ideals per passar una bona estona en família.

La proposta inclou les següents animacions, creades per Anna Solanas i Marc Ribes:

El negre és el color dels Déus (2002, 9 min. Nominada als premis Goya)

El molí paperer (2004, 6 min)

La Lupe i en Bruno (2005, 5 min)

Selecció d’espots (5 min)

Tritón, el pequeño hechicero (2010, 8 min)

Grand Prix (2011, 8 min)

Després de les projeccions, Solanas i Ribes presentaran diversos ninots protagonistes dels seus curtmetratges. Mitjançant l’ordinador i la càmera que utilitzen per a la realització de les seves obres faran una petita demostració de com els ninots prenen vida.

 

Tallers simultanis de paper i cinema

Espai Sales d’El Mirador i sales annexes. Durada aprox. 1 hora.

A càrrec de diferents monitors.

 

“Les ombres ens parlen” (taller d’ombres xineses)

Adreçat a infants de més de 4 anys.

Aquest taller es durà a terme amb les sales en penombra. Després d’escoltar una història, els infants podran manipular diferents siluetes per fer-les funcionar com a ombres xineses i poder així escenificar el conte que hauran escoltat a l’inici del taller.

 

“Es mou el drac?” (taller d’efectes òptics)

Adreçat a infants de 8 anys o més.

La projecció d’un audiovisual que mostra el drac i l’efecte òptic aconseguit iniciarà el taller. S’elaborarà un mural de paper on es col·locaran diversos dracs construïts pels infants mitjançant patrons i, amb una càmera de vídeo o de fotos, veurem com funciona l’efecte òptic.

 

Elaboració d’un foliscopi i un taumatrop

Adreçat a infants i acompanyants de totes les edats.

En un foli, es farà una tira d’animació per retallar, i es donaran les instruccions necessàries per poder fer un foliscopi in situ. En un altre foli, podreu construir el vostre propi taumatrop (gàbia i ocell).

 

Racó de contes de la Biblioteca

Dissabte, 25 de febrer · 18.15 h

Sala Lluís Valls Areny

Selecció d’una seixantena de contes adreçats a infants a partir de 2 anys.

Premis
Distinció especial al Festival d'Annecy (2010)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.