La virgen de Agosto (projecció suspesa)

Auditori Miquel Pont
Títol original
La virgen de agosto
Durada
125min.
Any
2019
País
Espanya

Pel·lícula en versió original en castellà
Eva (Itsaso Arana) és una noia de trenta-tres anys que pren la decisió de quedar-se a l'agost a Madrid un acte de fe. Necessita sentir les coses d'una altra manera i pensar en l'estiu com un temps d'oportunitats. En aquests dies de festa i revetlles es van succeint trobades i atzars, i Eva descobrirà que encara té temps, que encara pot donar-se una oportunitat..
Pel·lícula NO recomanada per menors de 12 anys.
Trailer Apta per tots els públics.

Director
Que diu el director

Nascut a Madrid el 30 de novembre de 1981, és fill de la productora Cristina Huete, i del director de cinema Fernando Trueba,
Jonás Trueba debuta com a director i coguionista l'any 2000 amb un primer curtmetratge, Cero en conciencia. Per a aquest guió va comptar amb la col·laboració de Daniel Gascón, autor de la novel·la La edad del pavo. El 2001 col·labora en el guió de la comèdia Mas pena que gloria, del director Víctor García León. El 2006 torna a col·laborar amb García León, aquesta vegada amb el guió de la pel·lícula Vete de mi, on va comptar amb actors Juan Diego Botto i Cristina Plazas, va tenir bona acollida per part de la crítica espanyola.
El 2009 col·labora amb la pel·lícula El baile de la victoria, de Fernando Trueba, sobre una obra d'Antonio Skármeta. La pel·lícula va ser rodada a Xile i protagonitzada per l'actor argentí Ricardo Darín.
També és autor del migmetratge Miniatures (2011), i d'alguns videoclips com La gran broma final, de Nacho Vegas, o Balada Baladí, El amor efímero, entre d’altres.
Trueba s’inicia en la direcció el 2010, ha escrit i dirigit quatre llargmetratges. La seva primera pel·lícula, Todas las canciones hablan de mi, rodada el 2010 i protagonitzada per Bárbara Lennie, la seva parella sentimental, va ser nominada als premis Goya en l'apartat a el Millor Director Revelació. Es tracta d'un llargmetratge intimista i coprotagonista amb l’Oriol Vila.
La seva segona pel·lícula Los ilusos estrenada al 2013, treballa amb actors com Francesco Carril i Aura Garrido. És un film més fresc i generacional que va recórrer diversos festivals internacionals. Arran d'aquesta pel·lícula funda la seva pròpia productora, Els il·lusos films S.L., al costat de Javier Lafuente, per seguir fent de manera independent els seus següents projectes.
Los exiliados románticos, la seva tercera pel·lícula, estrenada al 2015. Va comptar amb un pressupost d'uns 15.000 euros per a la producció. Narra el viatge de tres amics que es retroben amb amors idíl·lics i efímers, un film que exalta l'amistat i el compromís. Es va estrenar en una gira "Només en cinemes d'estiu" abans d'arribar al circuit de sales comercials.
Al 2016 estrena el film La reconquista, candidat a la Secció Oficial del Festival de Sant Sebastià. Protagonitzat per Francesco Carril, Itsaso Arana, Candela Recio, Pablo Hoyos i Aura Garrido. El director torna sobre un paisatge madrileny, una pel·lícula que parla sobre el temps i la consciencia d’aquest
A l'agost de 2019, estrena la pel·lícula La virgen de agosto, en què reivindica la ciutat de Madrid a l'estiu. Una carta d'amor a una ciutat "poc postalera i oberta a l’ imprevisible”.
Filmografia :
2019 La virgen de agosto
2018 Si vamos 28, volvemos 28
2018 Sólo somos
2018 Tú también lo has vivido (documental)
2018 Principiantes
2016 La reconquista
2015 Los exiliados románticos
2013 Los ilusos
2010 Todas las canciones hablan de mi
2000 Cero en conciencia ( curtmetratge)

Crítiques

Crítiques:
"Una 'rohmería' d'estiu per a tots els que passen les vacances a casa mentre somien amb nits de lluna plena (...) Daniel De Partearroyo: Cinemanía

"Un viatge cap a l'essència cinematogràfica concretat en una obra pura i nua, gairebé impúdica (...) Cada pla té la durada exacta, cada enquadrament neix d'una íntima necessitat fílmica i cadascun dels moviments de càmera aporta tant o més contingut narratiu que els abundants diàlegs (...) Culmina en un dels desenllaços més emotius vistos en molts anys, un tram final que eleva el comú a la categoria de metàfora capital (...) Miguel Ángel Colom: FilmAffinity

"Obra commovedora, gens àrida, posseïda per la lluminosa aurèola de l'encant (...) situada en un Madrid fantasmagòric tan irreal com reconegut pels afins a el desarrelament. Un enlluernador conte d'estiu (...) Pablo Vázquez: Fotogramas

"Tothom sent i reacciona d'una manera diferent en aquesta obra, però hi ha un element en comú: a tots ens commou per igual (...) Això explica l’ extraordinària que en resulta."
Alex Billington: First Showing

Premis

34 Festival del Mar del Plata 2019: Selecció oficial de llargmetratges a concurs

Premis Feroz 2020 Nominada a millor cartell i al premi especial

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.