Land of mine: Sota la sorra

Auditori Miquel Pont
Títol original
Under sandet (Land of Mine)
Durada
100min.
Any
2015
País
Dinamarca

Acabada la 2a Guerra Mundial, un escamot de joves soldats alemanys es troba presoner sota la vigilància del sergent danès Rasmussen. Abans de ser alliberat, el grup haurà de desactivar milers de mines nazis per netejar les platges daneses. Una tasca que es convertirà en una tensa ruleta russa.

Versió original subtitulada en català.

Director
Que diu el director

Martin Zandvliet va néixer el 1971 a Fredericia, Dinamarca i és un guionista i director autodidacta. Va començar com a muntador en documentals per a diversos directors, i la seva primera pel·lícula com a director, Angels of Brooklyn, va guanyar el premi al millor documental en els Danish Film Award i va participar en diversos festivals, entre ells Toronto i Nyon. Després de diversos curts com a guionista i director, va dirigir el seu primer llargmetratge de ficció el 2009. Es tracta de la molt elogiada Applause, en la qual actua Paprika Steen. Dirch (A Funny Man), amb Nikolaj Lie Kaas és la seva segona pel·lícula de ficció. Zandvliet ha tornat a col·laborar amb el productor Mikael Rieks a Land of Mind. Zandvliet s'encarregarà d'una pel·lícula d'acció sobre el desastre del submarine Kursk dins el projecte EuropaCorp de Luc Besson.

 

Crítiques

"Tensa, emotiva i sòbria (...) un film de bellesa innegable i alè humanista que consola vagament de la seva desassossegant retrat d'una vergonya històrica. (...) Jesús Palacios (Fotogramas)

"[Nens-soldat] brillantment interpretats per un grapat de joves actors alemanys (...) Una pluja de sang i llàgrimes cau sobre la II Guerra Mundial (...)  Rubén Romero (Cinemanía)

"És més un melodrama que una pel·lícula bèl·lica, salpebrat per un indignat suspens en escenes rodades amb precisió (...) commou (...)  Alberto Luchini (Diari El Mundo)

"Un poderós drama de la Segona Guerra Mundial (...) Tenint en compte que els contorns de la història són bastant predictibles, és sorprenent tot el suspens i impacte emocional que aconsegueix Zandvliet." Stephen Farber (The Hollywood Reporter)

"És una epopeia clàssica (...) sobre la Segona Guerra Mundial però amb un nombre considerable d'inquietants girs." Kenneth Turan (Los Angeles Times):

"Un llargmetratge potent i aconseguit (...) Hauria d’elevar la importància del seu guionista-director"   Dennis Harvey (Variety)

" 'Land Of Mine' aconsegueix moments d'un suspens esgarrifós en escenes de soldats desentrenats desactivant mines a mà i en els cossos ensangonats que salten pels aires quan els nois fallen." David D'Arcy (Screendaily)

"Una pel·lícula tensa i plena de suspens (...) [Zandvliet] maneja aquests temes de manera efectiva i convencional."  A. O. Scott (The New York Times)
  

"Les ombrívoles composicions de Zandvliet resulten especialment impactants." Claudia Puig (The Wrap)

Premis
  • 2016: Premio Oscar - Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa
  • 2016: National Board of Review (NBR) - Millor pel·lícules estrangeres de l'any 2016
  • 2016: Premis del Cinema Europeu: Millor fotografia, vestuari i maquillatge
  • 2015: Festival de Gijón - Premi del públic

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.