Radical

Auditori Miquel Pont
Títol original
Radical
Durada
127min.
Any
2023
País
Mèxic

Basada en una història real, explica la història d'un mestre d'una ciutat fronterera mexicana plena d'abandó, corrupció i violència, que prova un nou mètode radical per desbloquejar la curiositat i el potencial dels seus alumnes, i potser fins i tot la brillantor.

Versió original en castellà

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Que diu el director

Christopher Zalla va néixer el 19 de juliol de 1975 a Ciutat de Mèxic. Es va traslladar als Estats Units i va estudiar a la Universitat de Michigan abans d'obtenir un màster en belles arts a la Universitat de Columbia, on va estudiar cinema.

Després de completar els seus estudis, Zalla va començar a treballar a la indústria del cinema com a assistent de direcció i guionista. Va guanyar experiència treballant en diversos projectes abans de dirigir les seves pròpies pel·lícules.

Èxit a Sundance: La seva primera pel·lícula, "Sangre de mi sangre" (també coneguda com "Padre Nuestro"), es va estrenar el 2007 i va rebre elogis de la crítica. Aquesta pel·lícula tracta sobre les complexitats de la immigració i les relacions familiars, i va guanyar el premi del jurat al Festival de Cine de Sundance.

 Després de l'èxit de "Sangre de mi sangre", Zalla va continuar treballant en pel·lícules independents i projectes de televisió. El seu estil es caracteritza per tractar temes socials importants, com la immigració, la identitat i les relacions humanes.

Zalla també va dirigir "The Forgiven" el 2017, una pel·lícula basada en l'obra de teatre "The Archbishop and the Antichrist" de Michael Ashton. Aquesta pel·lícula tracta sobre el perdó i la reconciliació a Sud-àfrica després de l'apartheid.

 Zalla és conegut per la seva capacitat per abordar temes socials difícils i per la seva habilitat per captar l'essència de les experiències humanes a través del cinema. Això l'ha consolidat com una figura destacada en el món del cinema independent.

Crítiques

"Funciona gràcies a la credibilitat que desprèn la història basada en fets i personatges reals. (...) Mai cau en el sentimentalisme però aconsegueix emocionar. (...) Nuria Vidal: Cinemania

"Innegablement eficaç (...) Si no se't salten les llàgrimes, potser et passi alguna cosa" David Rooney: The Hollywood Reporter

"Els qui van inspirar 'Radical' mereixen un homenatge, i aquesta atractiva peça cinematogràfica pot ser que sigui el millor vehicle per fer-ho" Carlos Aguilar: IndieWire

"Una inspiradora història real (...) Derbez mai ha estat millor que en aquesta pel·lícula" Pete Hammond: Deadline

"Fa temps que els cines no tenen grans pel·lícules lacrimògenes, però Zalla dóna una lliçó sobre com donar un cop emocional i contundent (...) Johnny Oleksinski: Nova York Post

Premis

2024: Premis Platino del Cinema Iberoamericà: 2 nominacions

2024: Festival de Màlaga: Millor pel·lícula Iberoamericana. 2 nominacions

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.