Robots

Auditori Miquel Pont
Títol original
HI, AI
Durada
88min.
Any
2019
País
Alemània

Versió original subtitulada en català.
Quan Chuck compra a Harmony, la seva parella robot, no s'espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. Al Japó, el robot Pepper arriba a casa de l'àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta ser bastant despistat… Els robots són les noves criatures del planeta Terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial en les nostres vides? Des de fa anys que ja treballen en els mostradors i recepcions d'empreses, en els centres comercials o com chefs, però ara, humanoides amb intel·ligència artificial s'introdueixen en les nostres llars i en les nostres vides. “Amb un IA, has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares”; és el consell que li donen a Chuck quan recull a la seva companya, acabada d'arribar de la fàbrica.

Hi, A.I. ens revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà a les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, formaran part d'ella. Un impressionant testimoni que ens ensenya el futur, avui.

Director
Que diu el director

Isa Willinger és una documentalista de Munich. Va estudiar cine a la University of Television and Film de Munich i té un màster en Estudis Eslaus i Estudis Americans. Isa va passar un any a la ciutat de Nueva York, amb una beca Fulbright, i es va inscriure's en programes de cine i sociología a la New School University. Al 2010 va començar a investigar els edificis constructivistes mentre vivía a Moscú gràcies a una beca del DAAD. Isa ha estat treballant en temes com gènere, trastorns socials, drets humans, teoría del cine i la manifestació de la percepció del cine. Michael Ballhaus va produïr un spot social sobre el consum d'energía que ella va escriure i va dirigir. Va treballar com educadora cinematogràfica per el festival de cine documental de Munich, i actualment està escrivint un llibre sobre les obres de la cineasta ruso-ucraniana Kira Muratova.

Crítiques

"És refrescant veure un pel·lícula sobre l'aspecte bo dels robots. Isa Willinger evita les obscures implicacions sobre les seves capacitats i les veu com una força positiva, presentant la seva característica amb el subtítol: Històries d'amor del futur" Musanna Ahmed: Film Inquiry
"Una mirada i reflexiva sobre el paper que els robots jugaran en el futur. Rob Aldam: Backseat Mafia.
"Allò que abans era especulatiu ara és realitat. Pat Mullen: POV Magazine.

Premis

CPH:DOX 2020, Dinamarca.
Hot Docs Alemania 2020, Alemania.
IDFA 2019,Países Bajos.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.