Un vas d'aigua per a l'Elio

Auditori Miquel Pont
Títol original
Un vas d'aigua per a l'Elio
Durada
30min.
Any
2018
País
Catalunya

Amb l’assistència del director, Pere Joan Ventura, d’Enrica Volpi i Claudio Ziglioli, familiars del maqui italià Elio Ziglioli, i de l'historiadors Argimiro Ferrero i l'estudiós Jordi Guillemot

Projecte de recuperació de la memòria històrica basat en la mort del maqui Elio Ziglioli, assassinat a Castellar l’any 1949. Es tracta d’un muntatge a mode de teaser d’uns trenta minuts de durada que reconstrueix els fets a partir de les aportacions de diversos historiadors i testimonis de l’època.

 

Que diu el director

Ajudant de direcció en una dotzena de pel·lícules realitzades per directors com Vicente Aranda o Pere Portabella, Pere Joan Ventura (1946) va ser també un dels referents del cinema clandestí rodat els anys 70, i va treballar a diversos programes de TVE. Amb el seu llargmetratge El efecto Iguazú va guanyar el Premi Goya al millor documental l’any 2003. El 2004 va participar a la pel·lícula col·lectiva Hay motivo, amb un curtmetratge titulat Cena de capitanes, sobre la catàstrofe ecològica del Prestige. Aquell mateix any va dirigir La vida efímera, inclòs dins del documental En el mundo a cada rato. El 2013 també va estrenar el documental Plou i fa sol. Dos anys després va presentar un altre documental, No estamos solos, un repàs als diferents moviments socials hereus del 15M. Al llarg de la seva carrera, ha treballat, a més, com a subdirector, editor i ajudant de càmera.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.