Blackthorn. Sin destino

Auditori Miquel Pont
Títol original
Blackthorn
Durada
98min.
Any
2011
País
Espanya

20 anys després de la seva desaparició al 1908 Butch Cassidy (Sam Shepard) amb el pseudònim de James Blackthrorn viu a un poble tranquil de Bolívia i decideix tornar als EEUU després de saber de la mort de Etta Place. Després de vendre els seus cavalls i retirar els estalvis del Banc a Potosí, es creua pel camí amb Eduardo Apodaca (Eduardo Noriega), un enginyer de mines espanyol, que estava disparant a uns perseguidors. Aquest , demana a Blackthorn que l’ajudi a canvi de compartir el botí de 50.000 dòlars que va robar a Simón Patiño, un poderós empresari bolivià i propietari de la mina on treballava l’espanyol.

Director
Que diu el director

Va néixer al 23 de setembre de 1972 a Las Palmas de Gran Canaria. És conegut com a guionista, especialment per la seva col·laboració varis projectes d’Alejandro Amenábar. “Tesis” (1996), “Abre los ojos” (1997), “Mar adentro” (2003), “Ágora” (2009) i “El método” (Marcelo Piñeyro, 2005).

El seu debut com a director va ser amb “Nadie conoce a nadie” (1999) on va rebre un premi Goya als millors efectes especials.
També ha dirigit sèrie televisiva “Regresso a Moira” (2006) i varis curtmetratges que han rebut nombrosos premis com “Allanamiento de morada” (1998) o “Dime que yo” (2008).

Filmografia

2010 Blackthorn
2009 Dime que yo
2006 Retorn a Moira
1999 Nadie conoce a nadie
1998 Allamamiento de morada
1994 Soñé que te mataba
1993 Antes del beso

Crítiques

"Un 'western' como los de antes. (...) todo resulta apasionante y veraz, sugerente e intenso, complejo y magnético. (...) 'Blackthorn' es la mejor sorpresa que me ha dado en mucho tiempo el cine español. O el cine a secas." (Carlos Boyero: Diario El País)

"Un asombroso western crepuscular (...) Con arrojo, sin apenas humor y un respeto que en ocasiones pesa, el director recorre los viejos caminos del Oeste y confiesa que los admira de manera profunda" (Carmen L. Lobo: Diario La Razón)

"Magnífica película (...) bellísimas imágenes (...) magnífico guión" (Salvador Llopart: Diario La Vanguardia)

Premis

4 premis Goya 2011: millor fotografia, millor vestuari, millor direcció artística i millor producció.
Festival de Tribeca 2011. Secció oficial competitiva internacional

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.