Blood in the Mobile

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Blod i mobilen
Durada
85min.
Any
2011
País
Dinamarca

La Xarxa d'Entitats per la República Democràtica del Congo projectarà el dissabte, 17 de desembre, a les 20.30 hores, a la Sala d'Actes d'El Mirador aquest documental que s'emmarca dins els actes de commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans.

Blood in the mobile, que es podrà veure de forma gratuïta, denuncia principalment que la construcció de telèfons mòbils finança la guerra i les màfies del Congo, i segueix el rastre del mineral “coltan”, usat en la fabricació dels mòbils i altres productes d’electrònica, el principal productor mundial del qual és la República Democràtica del Congo.

Segons les organitzacions de Drets Humans, aquest és un dels conflictes més sagnants des de la Segona Guerra Mundial, ja que durant els últims 15 anys ha costat la vida a més de 5 milions de persones. Amb tot, cap companyia telefònica pot garantir que en les seves cadenes de subministraments no hi hagin minerals procedents del conflicte de la RDC.

El film explica com el director Frank Poulsen viatja a la RDC per veure la industria minera il·legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina d’estany més gran del país, la qual està controlada per diferent grups armats, i els infants hi treballen durant dies en estrets túnels per extreure els minerals que acaben en els nostres telèfons mòbils.

Després de la seva vista a la mina, Frank Poulsen intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran a nivell mundial. Frank Poulsen vol que la companyia garanteixi que no estan comprant minerals del conflicte i en conseqüència finançant la guerra . Nokia no li pot donar aquesta garantia.

Un cop finalitzada la projecció, es durà a terme una conversa amb Carles Soler, un llicenciat en Veterinària que porta més de 20 anys treballant en l’àmbit de la cooperació internacional i que, des de 1994, està vinculat, entre d’altres, a programes de cooperació a la Regió del Nord-Kivu (R.D. del Congo).

 

Repartiment
Que diu el director

Filmografia:

"Guerrilla girl" (2005)

"Blood in the Mobile" (2011)

Referències
http://bloodinthemobile.org

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.