Cachada

Auditori Miquel Pont
Títol original
Cachada
Durada
82min.
Any
2019
País
El Salvador

Versió original subtitulada en català.
Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. Als assajos s’adonen que han educat els seus fills sense pair el dolor del passat. El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa.
Després de formar una petita companyia, accepten el repte de fer una obra interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals. Al cap d’un temps, el grup La CachadaTeatro va sorprendre la cineasta Marlén Viñayo, que, meravellada per la valentia d'aquestes dones per afrontar el seu passat i secrets més profunds, va decidir registrar com les arts escèniques han canviat les seves vides.

Director
Que diu el director

Marlén Viñayo (Lleó, Espanya, 1987) es va graduar el 2011 en Comunicació Audiovisual a la Universitat Carlos III de Madrid i el 2012 va cursar un Màster en Cinema Documental i Societat a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). El 2008 inicia la seva carrera professional i des de llavors ha treballat en diferents productores de cinema, televisió i publicitat a Espanya, EUA i El Salvador, on ha exercit càrrecs de directora, productora i guionista. Entre els seus treballs com a productora es troben els documentals per a televisió: Separated: Childrenatthe Border (PBS Frontline), The GangCrackdown (PBS Frontline) i RememberingArchbishop Oscar Romero (Americasnow, CCTV). Ha dirigit els curtmetratges documentals Voces en el muro, Los buenosmaestros i Dicen que i va ser guionista de la campanya publicitària Yodoy el rostro por ellas(UNFPA) i assistent de direcció i directora de fotografia en el llargmetratge documental La senyora que feia senyors, seleccionat en diversos festivals nacionals i internacionals com Miradocs Barcelona i ÉtatsGénéraux Du Film Documentaire (Lussas, França) i emès a TV3 Catalunya (Espanya). Resideix a El Salvador des de 2013, on funda la productora La JaulaAbierta, especialitzada en produccions documentals. Cachada és el seu primer llargmetratge documental com a directora.

Premis

SouthbySouthwest, EUA, 2019. Premi del Públic

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.