Concert: Històries a l’aire

Auditori Miquel Pont

Reserva d'entrades a: http://www.castellarvalles.cat/reservaconcertbram

La proposta del concert «Històries a l'aire» passa pel personatge de Matilda, pel·lícula del 1996 dirigida per Dani DeVito a partir del llibre del mateix nom de Roald Dalh. Matilda és una noia molt intel·ligent que adora llegir però no se sent compresa pels seus pares, els quals no valoren la seva curiositat ni inquietud per la lectura.

Matilda serà el personatge, interpretat per l'actriu castellarenca Anna Garcia, que ens presentarà les històries que aniran sonant dins el concert.

Amb el tema «Quan siguem grans» del musical del mateix nom, Matilda obrirà la primera gran història, Newsies. La suite de Newsies, drama musical d'Alan Menken, explica la crisi dels repartidors de diaris de New York de 1899 i ens endinsa en la història d'un grup de joves que provoquen una revolta contra els editors dels diaris on treballen.

La segona gran història, ens presentarà a Mary Poppins, pel·lícula de 1964 dirigida per Robert Stevenson i produïda per Walt Disney amb cançons dels germans Sherman. La història que ens explicarà Matilda parla d'aquesta mainadera molt dolça i il·lusionadora que és «perfecta en tot» i que aconsegueix que els nens a qui cuida visquin com en un conte de fades.

Matilda deixarà enrere els llibres de caràcter més juvenil per endinsar-nos en un món menys dolç: el món de la por, la lluita, el desig, la pèrdua i el somni. Els Miserables és un musical cinematogràfic de caràcter èpic de 2012 basat en la novel·la de 1862 de Victor Hugo. La pel·lícula, dirigida per Tom Hooper, és la primera adaptació cinematogràfica del musical del mateix nom.

Per acabar, Matilda ens presentarà la història Mamma Mia. Pel·lícula musical del 2008 basada en la cançó del mateix nom Mamma Mia del famós grup musical ABBA amb guió creat per Catherine Johnson. Una suite de color, festa i melodies amb un ritme encomanadís.

Un concert que sonarà a llibres oberts gràcies a la dramatúrgia de Sílvia Sanfeliu i als arranjaments de Xavier Torras. Suites interpretades per les veus d'El cor de la nit, Som·night i Musicorum, acompanyats al piano per Adrià Aguilera i sota la direcció de Sònia Gatell.

El cinema són històries, les històries són paraules, les paraules sonen amb l'aire... Històries a l'aire, el nou concert pel BRAM 2017

Organització: Club Cinema Castellar Vallès

Amb la col·laboració de: Espaiart

Director

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.