Corpus Christi

Auditori Miquel Pont
Títol original
Boże Ciało
Durada
116min.
Any
2019
País
Polònia

Narra la història de Daniel, de 20 anys d'edat, qui experimenta una transformació espiritual mentre viu en un Centre de Detenció Juvenil. Vol ser sacerdot, però això és impossible a causa dels seus antecedents penals. Quan és enviat a treballar a un taller de fusteria en una petita localitat, a la seva arribada es fa passar per sacerdot i es fa càrrec accidentalment de la parròquia local. L'arribada del jove i carismàtic predicador és una oportunitat perquè la comunitat local comenci el procés de sanació després d'una tragèdia ocorreguda en aquesta petita població.

Director
Que diu el director

Jan Komasa és un jove talent originari de Polònia. Als 21 anys presentà el seu primer curtometratge al Festival de Cinema de Cannes, emportant-se aplaudiments i assegurant el seu pas per altres  festivals de cinema internacional. El seu segon treball fou el que li va obrir definitivament les portes de la indústria.  El 2008 estrenà "Suicide Room", el seu primer llargmetratge que també signà com a guionista. Però no va ser fins el 2011 que la presentà a la Berlinale. Així com "Suicide Room", altres projectes de Jan, lloats per la crítica, van trigar més d'un any en poder produir-se. Un ejemple n'és "Warsaw 44", que va escriure el 2006 i va trigar 6 anys en finalizar. Llavors, Jan va decidir fer un descans i començar a treballar per televisió amb Wendy West i Netflix a la sèrie "Ultaviolet" (2017). El 2019 dirigí "Corpus Christi", pel.lícula que fou nominada a la categoria de Millor pel·lícula internacional als premis de l'Acadèmia del 2020.

Crítiques

"Resulten essencials el físic afilat (...) el somriure torbador de l'actor Bartosz Bielenia, executor emocional d'una notable pel'lícula on la culpa, el perdó i l'estigma s'uneixen en una figura paradigmàtica i equívoca." 

Javier Ocaña: Diario El País

Convé no perdre's la pel·lícula (...) La gran duplicitat del seu argument i les forces internes (...) que l'arrosseguen calien precisió visual en la narrativa i un protagonista capaç de transmetre veritat i simulació a la vegada (...)

Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC 

Premis

2020: Premis del Cinema Europeu: Nominada a millor film, direcció, actor i guió

2019: Premis Óscar: Nominada a Millor pel·lícula internacional

2019: Chicago Film Festival: Millor actor (Bartosz Bielenia)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.