Drive

Auditori Miquel Pont
Títol original
Drive
Durada
100min.
Any
2011
País
Estats Units
Durant el dia Driver (Ryan Gosling), treballa en un taller i és conductor especialista de cinema. Però algunes nits de forma esporàdica treballa com a xofer de delinqüents per a les seves fugues.
Que diu el director

Guionista, director i productor danès. Va néixer el 29 de Setembre de 1970 a Copenhaguen, Dinamarca. Els seus pares són el director i editor de cinema danès Anders Refn i la directora de fotografia Vibeke Winding. A l’edat de 8 anys es va mudar a Nova York amb els seus pares on va viure l’adolescència. Als 17 anys va tornar a Copenhaguen per acabar els seus estudis a la Gymnasium High School. Després de graduar-se va tornar a Nova York on va estudiar a l’American Academy of Dramatic Arts. No va acabar els estudis ja que va ser expulsat degut a un escrit que va pintar a una paret de l’aula.

Va sol·licitar plaça a la Danish Film School on va ser fàcilment acceptat però tampoc va acabar els estudis.

Admirador des de l’adolescència del “Exploitation Film”, gènere cinematogràfic que es caracteritza per la presència regular de temes relacionats amb el comportament sexual humà, la violència, les drogues.. presentats d’una manera sensacionalista i magnificada o exagerada.

Refn construeix trames violentes, psicòtiques i pertorbadores, recreades amb un dinàmic estil visual i bandes sonores molt ben definides que es veuen reflectides a la seva carrera cinematogràfica.

Només amb 26 anys Refn va escriure i dirigir “Pusher “(1996), pel·lícula violenta que es va convertir en un fenomen de culte reben elogis de la crítica internacional. Va ser seleccionada pel Festival Internacional de Cinema de Venècia al 1999 i va guanyar el premi FIPRESCI a Sarajevo.

Al 2003 presenta “Fear X” va ser la primera incursió al cinema anglès, protagonitzada per John Turturro. Va ser estrenada al Sundance Film Festival tot delectant novament als seus fans i crítics. Refn va fer un gir i va tornar a “Pusher” degut al creixent culte que tenia la pel·lícula tant a Dinamarca com a l’estranger. En només 2 anys va escriure, dirigir i produir “Pusher II” (2004) i “Pusher III” (2005). Van ser un èxit consolidant-se d’aquesta manera la trilogia “Pusher”. Al 2008 va escriure i dirigir “Bronson” una pel·lícula ultraviolenta i surrealista seguint la ment del criminal més famós d’Anglaterra, Charles Bronson. La crítica anglesa el va suggerir com el pròxim gran autor europeu.

Al 2009 “Valhalla Rising”, inspirada en una història que la seva mare li llegia quan tenia 5 anys sobre guerrers en un món primitiu d’intensa violencia. Amb “Drive” (2011) va guanyar el premi a Millor director al Festival de Cinema de Cannes. Refn afirma “ No sóc violent però m’atrauen les emocions violentes…l’ésser humà va néixer violent, era el seu instint de supervivencia. Al civilitzar-nos reprimim aquesta necessitat de violencia física i l’art ens permet canalitzar-la”.

Filmografia:

2013 Solo dios perdona

2011 Drive

2009 Valhalla Rissing

2008 Bronson

2005 Soy el angel de la muerte (Pusher III)

2004 Con las manos ensangrentadas (Pusher II)

2003 Fear X

1999 Fuera de si

1996 Pusher: Un paseo por el abismo

Crítiques

"Una película de género descaradamente entretenida del director Nicolas Winding Refn que funciona como un episodio magnificado de 'Miami Vice' (...) No es arte, pero es un artístico entretenimiento comercial (...)” Carrie Rickey: Philadelphia Inquirer.

"Abrochaos el cinturón para el baño de sangre existencial de 'Drive', una brillante obra artesanal que corre en la pista de la serie B hasta que cambia a la gasolina vertiginosa de la creatividad pura (...)” Peter Travers: Rolling Stone.

"He aquí otra muestra del viejo principio del noir en Hollywood que dice que una película vive no a través del héroe, sino de sus sombras (...)” Roger Ebert: Chicago Sun-Times.

"Que le den a los Oscar, que seguramente ignorarán 'Drive' porque es demasiado sangrienta, creativa, ambiciosa (...) la mejor película del año. (...) 'Drive' es puro cine. No podría haberme gustado más."  Peter Travers: Rolling Stone.

"Estilizada, dura, extraña, amarga, verdaderamente lírica (...) una de las sorpresas más perturbadoras del año" Carlos Boyero: El País.

"Brutal y voraz. (...) Refn no se limita a copiar un modelo, sino que intenta poner en pie lo que queda de un recuerdo cuando se olvida." Luis Martínez: Diario El Mundo.

"Deslumbrante homenaje al cine criminal de los 80 (...) una obra completamente hechizante (...)” Nando Salvá: Cinemanía.

Premis
 • 2011 Òscar: Nominada a millor efectes sonors.
 • 2011: Festival de Cannes: Premi a Millor director.
 • 2011: Globus d’Or: Nominada a Millor actor secundari (Albert Brooks).
 • 2011: National Board of Review (NBR): Top 10 : Millors pel·lícules de l’any.
 • 2011: Premis BAFTA: 4 nominacions, inclosa millor pel·lícula, director i muntatge.
 • 2011: Premis Cèsar: Nominada a Millor pel·lícula estrangera.
 • 2011: Critics Choice Awards: Millor pel·lícula d’acció. 8 nominacions.
 • 2011: Cercle de crítics de Nueva York: Millor actor de repartiment (Albert Brooks).
 • 2011: Satellite Awards: 4 premis: inclòs director y actor (Gosling). 8 nominacions.
 • 2011: Independent Spirit Awards: 4 nominacions, inclosa millor pel·lícula i director
 • 2011: Associació de Crítics de Los Angeles: Nominada a millor banda sonora
 • 2011: Nominada Premis David di Donatello: Millor pel·lícula estrangera.

Afegeix un nou comentari

Text pla

 • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
 • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
 • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.