El acontecimiento

Auditori Miquel Pont
Títol original
L'événement
Durada
100min.
Any
2021
País
França

França, 1963. Anne, una jove i brillant estudiant amb un futur prometedor, descobreix que està embarassada. De la nit al dia veu truncada l’oportunitat d’acabar els seus estudis i fugir de les restriccions asfixiants del seu entorn. Amb els exàmens finals acostant-se i un ventre que no para de créixer, Anne decideix actuar, fins i tot si fer-ho suposa confrontar la vergonya, el dolor i, fins i tot, anar a la presó.

Versió original subtitulada en espanyol

 

compra les entrades aquí

Director
Que diu el director

Audrey Diwan (1980) és una periodista, escriptora, guionista i directora de cinema francesa d'origen libanès. Va estudiar Periodisme i Ciències Polítiques i va començar la seva carrera laboral a la premsa escrita.​ El 2007 va publicar la seva primera novel·la, La Fabrication d'un mensonge, sobre el tema del matrimoni. Un any després va participar al llibre col·lectiu 11 femmes. El 2013 es va publicar el llibre Cómo ser parisina estés donde estés, editat en espanyol el 2015 i signat també per Anne Berest, Caroline de Maigret i Sophie Mas.

El 2008 va començar el seu treball com a guionista i, una dècada més tard, el 2019, va presentar el seu primer llargmetratge com a realitzadora, Mais vous êtes fous, sobre les relacions de parella, la ruptura de la confiança i l'addicció.

El 2021 es va convertir en la sisena dona que va conquistar el Lleó d'Or de la Mostra de Venècia (la primera va ser Margarethe von Trotta el 1981), el certamen de cinema internacional més antic, amb El acontecimiento, una pel·lícula que adapta la novel·la homònima d’Annie Ernaux. 

Compromesa amb els drets de les dones, Diwan és membre de l'ONG francesa Collectif 50/50, que treballa en favor de la igualtat de dones i homes en la indústria cinematogràfica.

Crítiques

“Una pel·lícula estupenda, tant pel seu rigor formal i narratiu com per la seva capacitat per provocar-nos un nus a la gola”. Nando Salvá: Diari El Periódico “Les seqüències més dures d’El acontecimiento queden esculpides en la memòria (...) A mesura que avança el compte enrere l'ansietat de la jove es contagia. I acaba aferrant-se a les entranyes de l'espectador”. Tommaso Koch: Diari El País

Premis

Festival de Venècia: Lleó d'Or (millor pel·lícula) i Premi FIPRESCI

Festival de Valladolid - Seminci: Secció Oficial

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.