El exótico hotel Marigold

Auditori Miquel Pont
Títol original
The Best Exotic Marigold Hotel
Durada
124min.
Any
2011
País
Regne Unit

Un grup de britànics de tercera edat i clase alta, viatja a l’India per disfrutar de la seva jubilació. Atrets per la publicitat del renovat hotel Marigold, es trobaran rodejats de suntuosos serveis i comoditats. Al principi es mostraran insegurs sobre el que els hi pot deparar el futur però a mesura que començan a fer noves amistats aniran deixant enrere el seu passat.

Director
Que diu el director

John Philip Madden va néixer a Portsmouth (Anglaterra) al 1949. És director de cinema, teatre, televisió i radio. Va començar la seva carrera al cinema independent britànic, mentre estudiava literatura anglesa a la Universitat de Cambridge, a principis dels setanta. Els seus primers treballs rellevants els va realitzar per a la televisió, tot dirigint “Prime Suspect 4” i episodis de sèries com “Sherlock Holmes” o “Inspector Morse”. Un dels seus èxits més importants és “Shakespeare in Love” (Shakespeare enamorado), guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula al 1998.
Ha dirigit algunes sèries radiofòniques com ara una versió de “Star Wars Episode IV: A New Hope (La guerra de las galàxies, Episodi IV: Una nova esperança)” i “Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (La guerra de las galàxies, Episodi V: L’imperi contraataca)”.

Filmografia:

2011 El exótico Hotel Marigold
2010 La deuda
2008 Killshot
2005 La verdad oculta
2001 La mandolina del Capitán Corelli
1998 Shakespeare in love (Shakespeare enamorado)
1997 Su majestad Mrs Brown

Judy Dench
Ha guanyat més de 25 premis, inclosos 9 premis de l’Acadèmia Britànica en una carrera en que ha alternat el teatre, la televisió i el cinema. Els seus treballs al cinema inclouen “Tea with Mussolini” (Té con Mussolini) de Franco Zeffirelli. “Su majestad Mrs Brown” de John Madden, on va guanyar un Globus d’Or, un premi BAFTA i una nominació a l’Oscar. “Wetherby”, “A Room with a View” (Una habitación con vistas) on va guanyar un premi BAFTA com a millor actriu secundària. ”84 Charing Cross Road” (La carta final).
“A Handful of Dust” (Un puñado de polvo), una altra interpretació on va guanyar un Bafta a la millor actriu secundària; i dos pel·lícules amb Kenneth Branagh, “Henry V” (Enric V) i Hamlet.
Dench va guanyar un Oscar, un BAFTA i va ser designada millor actriu secundària per la Sociedat Nacional de Crítics de Cinema per la seva actuació en la exitosa comèdia romàntica “Shakespeare in Love” (Shakespeare enamorado). Va ser nominada al Globus d’Or i a l’Oscar a la millor actriu secundària per “Chocolat”, de Lasse Hallstrom. També va guanyar un altre premi BAFTA per la seva actuació a “The Last of the Blonde Bombshells” (Las últimas rubias explosives). Al 2001 va rodar “Iris”, dirigida per Richard Eyre, on també va tenir una nominació a l’Oscar.

Crítiques

"Un reparto de ley y un elegante equilibrio entre comedia y patetismo convierten en un viaje lleno de placeres a esta historia de jubilados británicos insatisfechos descubriendo una nueva vida en la India” (David Rooney: The Hollywood Reporter)

"Con un reparto inferior, la película hubiera sido una alineación de clichés televisivos. Pero este es un reparto que nunca hace un movimiento en falso incluso cuando el guión se queda en la fórmula (...)” (Peter Travers: Rolling Stone)

"Una película encantadora, divertida y emocionante...un entretenimiento pulido de manera artesanal que hace buen uso de siete soberbios veteranos (...)“ (Roger Ebert: Chicago Sun-Times)

"Agilísima puesta en escena (...) Ol Parker sabe sacar petróleo con los diálogos de situaciones más bien indolentes (...) un producto un escaloncito por encima de la media" (Javier Ocaña: Diario El País)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.