El leopardo de las nieves

Auditori Miquel Pont
Títol original
La panthère des neiges
Durada
92min.
Any
2021
País
França

Al cor de les terres altes del Tibet, el fotògraf Vincent Munier guia l’escriptor Sylvain Tesson durant la seva recerca del lleopard de les neus. L’inicia en l’art delicat de les petjades i en la paciència necessària per localitzar els animals. Mentre recorren els cims habitats per presències invisibles, els dos homes entaulen un diàleg sobre quin és el nostre lloc entre els éssers vius i celebren la bellesa del món.

Versió Original subtitulada en castellà

Apta per a tots els públics

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Marie Amiguet és una cineasta i biòloga francesa coneguda per la seva obra centrada en la naturalesa i la vida salvatge. Va néixer a França i des de jove va mostrar un gran interès per la natura, passant molt de temps al bosc filmant i fotografiant animals salvatges. Va abandonar els estudis molt aviat per seguir aquesta passió i, als 25 anys, va estudiar a l'Institut francòfon de Formació al Cinema Animalier de Ménigoute (IFFCAM), on va obtenir un màster en cinema de natura.

Els seus primers treballs van incloure documentals sobre la mortalitat dels animals a les carreteres i sobre ratpenats a Còrsega. Va col·laborar amb el director Jean-Michel Bertrand en dos llargmetratges sobre llops, actuant com a directora de fotografia i càmera, i va dirigir dos documentals sobre aquest tema.

El seu treball més destacat és el llargmetratge “La Panthère des Neiges” (2021), co-dirigit amb el fotògraf Vincent Munier. Aquest documental segueix Munier i l'escriptor Sylvain Tesson mentre exploren els altiplans tibetans a la recerca del lleopard de les neus. La pel·lícula va ser molt ben rebuda i va guanyar el Cèsar al millor documental el 2022.

Marie Amiguet destaca per la seva capacitat per capturar la bellesa i la fragilitat de la vida salvatge, portant l'espectador a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura. La seva obra serveix com a crida a l'acció per preservar el món natural i les espècies que l'habiten.

 

 

 

Crítiques

“Amb (…) una extraordinària paciència i una capacitat de suportar temperatures extremes (…) el trio Amiguet, Munier, Tesson broda un documental senzillament insuperable, d’una bellesa colpidora”.M. Torreiro: Fotogramas.

“Les impressionants imatges de Munier són transcendentalment belles. Aquesta és tota l’eloqüència que necessita el documental (…)”.Paul Byrnes: Sydney Morning Herald

Premis

2022 Premis Cèsar a Millor documental

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.