El Petit Príncep

Auditori Miquel Pont
Títol original
Le petit Prince (The Little Prince)
Durada
106min.
Any
2015
País
França
V. Català. Perquè tot surti bé a la prestigiosa Acadèmia Werth, la petita i la seva mare es traslladen a una casa nova. La petita és molt seriosa i madura per a la seva edat i planeja estudiar durant les vacances, seguint un estricte programa organitzat per la seva mare; però els seus plans són pertorbats per un veí excèntric i generós. Ell li ensenya un món extraordinari on tot és possible. Un món on el qual l’Aviador va topar alguna vegada amb el misteriós petit príncep. Llavors comença l’aventura de la petita en l’univers del petit príncep. Així descobreix novament la seva infància i comprendrà que només es veu bé amb el cor. Lo essencial és invisible als ulls.
Director
Que diu el director

Osborne comença la seva carrera estudiant a la Fundació Art a l’Institut Pratt de Nova York. El 1992 es llicencia en Belles Arts d’Animació Experimental a l’Institut de les Arts de Califòrnia. Ha estat nominat en dues ocasions als premis Oscar. Ha aconseguit la fama mundial el 2008 Kung Fu Panda, que ha recaptat internacionalment més de 650 milions de dòlars i és una de les 10 pel·lícules d’animació més rendibles de la història del cinema.

More (1998) és nominada a l’Oscar a Millor curtmetratge d’animació stop motion*. Es projecte a més de 150 festivals de cinema de tot el món.

Desenvolupa el seu talent a Dream Works i destaca per allunyar-se d’un enfocament purament comercial, sense perjudicar no obstant, les xifres d’espectadors.

Amb el petit príncep pretén portar al cinema internacional comercial els nivells altíssims de qualitat que va implantar a Dream Works.

stop motion*: Tècnica que manipula físicament un objecte de manera que sembla que es mogui per si sol. L’objecte es mou en petits increments entre enquadres fotografiats individualment creant la il·lusió del moviment, quan es passen tots els fotogrames en una seqüència ràpida.

Filmografia :

2015 El petit príncep

2008 Kung Fu Panda

2004 Bob Esponja. La pel·lícula

2000 Dropping Out

1998 More (curtmetratge)

1994 Greener

 
Crítiques

"Osborne ho ha aconseguit de ple (...) Aventura tant intemporal como el propi llibre que la inspira, carregada de lirisme i simbolisme (...) Alberto Luchini: Diario El Mundo

"La pel·lícula es pur espectacle y poesia visuals (...) Nando Salvá: Diario El Periódico

"Mark Osborne ha aconseguit la quadratura del cercle: ser fidel a la obra, integrar-la dins un relat que amplia el seu reduït camp de batalla, a partir d’un bonic i minuciós artefacte animat" Sergi Sánchez: Diario La Razón

Premis

2017 Premis Annie : Millor música

2016 Premis Cèsar : Millor film d’animació

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.