Els dies que vindran

Auditori Miquel Pont
Títol original
Els dies que vindran
Durada
94min.
Any
2019
País
Catalunya

Versió original en català

Els dies que vindran és el minuciós relat de l’embaràs de la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) que al llarg de nou mesos han d’aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos. Durant aquests mesos, la vida d’aquesta parella barcelonina farà un gir enorme: viuran les seves pors i alegries, les seves expectatives i realitats, però també la manera en que aquest esdeveniment afecta a la seva relació i la manera en què s’enfronten a la vida que tenen davant seu.

Sense tòpics ni sentimentalismes i utilitzant l’embaràs real de la parella d’actors, s’explora la dificultat de compartir amb l’altre l’experiència profundament transformadora d’aquest procés.

 

Pel·lícula NO recomanada per a menor de 12 anys.

Tràiler apta per a tots els públics.

 

Que diu el director

 

Nascut al 1983 a Barcelona. És director guionista i editor. S’ha format a Barcelona i al 2008 gràcies a una beca de la Fundació La Caixa, es va traslladar a Los Angeles per estudiar el Màster de Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema de UCLA.

 

Com a director ha realitzat 10 curtmetratges guanyant varis premis. La seva experiència professional inclou un llarg currículum com a editor per cinema i televisió: més de 15 pel·lícules de les quals destaquem “Caracremada” (2010), seleccionada en el Festival de Venècia i “It Felt Like Love”(2013) guanyadora d’un premi al Festival de Cinema de Nashville 2013.

 

 

 

Filmografia :

2019: Els dies que vindran

2017: Tierra firme

2015: 13 dies d'octubre (TV movie)

2014: 10.000 Km

2012: El día que la conocimos(documental)

2012: Mateix lloc mateixa hora ( curtmetratge)

2012: The Yellow Ribbon ( curtmetratge)

2011: Say Goognight

2010: 5456 Miles Away

2010: I’ll Be Alone 

2009: De Pizarros y atahualpas (documental)

Crítiques

 

 "És la fascinació contagiosa que aixequen les relaciones humanes, plasmada a través de un deliciós treball dels actors, i amb la consciència indestructible de que l’artifici cinematogràfic, en comptes de  falsejar el nostre pas pel món, immortalitza. (...)”

Víctor Esquirol ( FilmAffinity).

 

"La trama sols pot ser de manual, però el director la fa exclusiva (...) la sensació que produeix de proximitat, és inevitable i li proporciona aquella singularitat cinematogràfica tan sorprenent (…)”

Oti Rodríguez Marchante (Diario ABC).

 

"Bella, commovedora peripècia (...) bonic  homenatge al succeir-se de les generacions, en una de les propostes més interessants i arriscades que ha donat el cinema espanyol en aquests últims temps." 

Mirito Torreiro (Fotogramas). 

 

 

Premis

 

Festival de Málaga 2019 :Biznaga d’Or a la millor  pel·lícula, millor direcció i actriu.

Festival de Rotterdam 2019 Selecció oficial llargmetratges a concurs.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.