En cuerpo y alma

Auditori Miquel Pont
Títol original
Testről és a lélekről (On Body and Soul)
Durada
116min.
Any
2017
País
Hongria

Maria comença a treballar com a supervisora ​​en un escorxador de Budapest, però aviat comencen a sorgir xafarderies i rumors sobre ella. Durant el dinar opta sempre per seure sola, i és conscient dels seus deures i obligacions, amb una estricta afició a les normes. El seu món es compon de xifres i dades impreses en la seva memòria des de la primera infància. Endre, el seu cap, és un tipus tranquil. Tots dos començaran a conèixer-se lentament.

Versió original subtitulada en català.

Director
Que diu el director

Ildikó Enyedi (nascuda el 15 de novembre de 1955) és una directora i guionista de cinema hongarès. Ha dirigit vuit films des de 1989. Va guanyar el premi Golden Camera per a Mi siglo XX al Festival de Cannes de 1989. El 1992 va ser membre del jurat del 42è Festival Internacional de Cinema de Berlín. El 1994 la seva pel·lícula Magic Hunter va ser presentada al concurs principal de la 51 edició del Festival de Cinema de Venècia. El 2007 va ser membre del jurat en el 29è Festival Internacional de Cinema de Moscou.

En cuerpo y alma s'estrenà al 67è Festival Internacional de Cinema de Berlín, on va guanyar l'Ós d'Or. La pel·lícula va passar a ser nominada a l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, en representació d'Hongria. Recentment ha anunciat que la seva pròxima pel·lícula seria una adaptació de The Story of My Wife, sobre un home que fa una aposta amb el seu amic per casar-se amb la següent dona que entra a la cafeteria on mengen. 

Filmografia:

Vakond (1986)
Mi siglo XX (1989)
Magic Hunter (1994)
A Gyár (1995)
Tamas y Juli (1997)
Simon, el mago (1999)
Testről és lélekről (On Body and Soul) (2017)

Crítiques

Kevin Maher (The Times): "En mans de la directora hongaresa Ildikó Enyedi es converteix en quelcom seductor i inquietant (...) Un romanç sorprenentment original amb ràfegues de desesperació". 

Peter Bradshaw (The Guardian): "El seu erotisme té alguna cosa de l'autor txec Milan Kundera (...) L'aventura d'Endre i Maria és més romàntica quan és més excèntrica i estranya (...)".

Geoffrey Macnab (The Independent): "Està bellament interpretada pels seus dos protagonistes i té una meravellosa qualitat punyent i inquietant que mai trobaràs en una comèdia romàntica de Hollywood".

Alberto Bermejo (Diari El Mundo): "Aparentment senzilla però d'una complexitat que s'accentua i al mateix temps es torna transparent a mesura que avança (...) L'aparent fredor (...) desemboca a un reconfortant acostament, d'insòlita calidesa". 

Quim Casas (El Periódico): "Una relació extremadament complexa relatada de manera simple malgrat aquesta complexitat (...) Afectes estranys, des de l'òptica tradicional, relatats de forma neta tot i l'amenaça perenne de la tragèdia".

Andrea G. Bermejo (Cinemanía): "Història d'amor sense espurna, calor, ni el mínim romanç. (...) Baixes temperatures que, curiosament, sentin bé fins a la seva història d'amor. Freda, gèlida, gelada. Però, tot i així, molt emocionant".

Sergi Sánchez (Fotogramas): "La pel·lícula demostra una sensibilitat i una elegància al·lèrgiques a qualsevol temptació de sentimentalisme".
 

Premis
2017: Premis Oscar: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa 2017: Festival de Berlín: Ós d'Or (Millor pel·lícula) 2017: Premis del Cinema Europeu: Millor actriu (Borbely). 4 nominacions

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.