En un muelle de Normandía

Auditori Miquel Pont
Títol original
Le Quai de Ouistreham
Durada
106min.
Any
2021
País
França

Marianne Winckler (Juliette Binoche), una reconeguda autora, decideix escriure un llibre sobre la precarietat laboral vivint aquesta realitat de primera mà. Per a això, ocultant la seva identitat, aconsegueix treballar netejant en un poble de Normandia, al nord de França, i descobreix una vida ignorada per la resta de la societat en la qual cada euro guanyat o gastat és important.

Malgrat la duresa de l'experiència, la solidaritat entre companys crea forts llaços d'amistat. L'ajuda mútua condueix a l'amistat i l'amistat a la confiança, però què passa amb aquesta confiança quan la veritat surt a la llum?

VOSE

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

Que diu el director

Escriptor, guionista i realitzador, Emmanuel Carrère (París, 1957) és diplomat per l'Institut d'Estudis Polítics de París. Va debutar com a crític de cinema en les revistes Positif i Télérama. El 1982 va publicar la seva primera obra, Werner Herzog, una monografia sobre aquest realitzador, i l'any següent va aparèixer la seva primera novel·la, L'amie du jaguar. El 1986 va publicar La moustache (El bigoti), que el 2005 ell mateix va adaptar al cinema. Autor de llibres com L'adversaire (L'adversari), Un roman russe (Una novel·la russa), Limónov o Ioga, enguany se li ha concedit el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. També ha dirigit el documental Retour à Kotelnitch (2004). Ouistreham, el seu segon film de ficció, va inaugurar la Quinzena de Realitzadors de Canes.

Crítiques

"Un retrat veraç d'aquesta tundra capitalista del primer món on la solidaritat obrera és l'única brasa d'humanitat que escalfa una mica". Daniel De Partearroyo: Cinemanía

"Un retrat esquinçador i precís de la cara quotidiana de la precarietat laboral".Eulàlia Iglesias: Fotogramas

Premis

Premis (2021):

Festival de San Sebastián: Premi del Públic al Millor film europeu

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.