Entre dos aguas

Auditori Miquel Pont
Títol original
Entre dos aguas
Durada
136min.
Any
2018
País
Espanya

Isra i Cheíto són dos germans que han agafat camins molt diferents en la vida. Quan Isra surt de la presó i Cheíto acaba una llarga missió enrolat en la Marina, ambdós tornen a la Illa de San Fernando. El retrobament dels germans renovarà el record de la mort violenta del seu pare quan eren nins; la necessitat de reprendre les seves vides i reconciliar-se entre ells mateixos els unirà de nou

Director
Que diu el director

Isaki Lacuesta va néixer a Girona l’any 1975.És un cineasta espanyol l’obra del qual arriba tant en el documental, como la ficció o les videoinstal·lacions. Compagina el cine amb la docència.

Crítiques

"Lacuesta se les enginya perquè l’espectador visqui pendent de cada instant de veritat. (...) Emotiva, sorollosa i, sobre tot, viva. Així és Entre dos aguas."
Luis Martínez: Diario El Mundo

"Lacuesta ha fet un Houdini, desapareixent darrera el minuciós treball necessari per crear aquest veraç miratge de vida (...). I tot sembla senzill, com si descórrer una cortina i que passin dotze anys, fos el més natural del món."
Jordi Costa: Diario El País

"Sobra metratge, hi ha situacions repetitives, el director està tan preocupat perquè la seva mirada sobre ells sigui honesta que pot caure en la asèpsia (...) 'Entre dos aguas' és allò que pretenia ser. I això té el seu mèrit."
Carlos Boyero: Diario El País

"Solapa el què és documental i el què és fictici (...) El què guanya amb veracitat, en sentiment no fabricat, ho perd una mica en fluïdesa narrativa i en encant fílmic (…).”
Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Amb imatges que destil·len gran cine (...) 'Entre dos aguas' ens ofereix un reflexe palpitant i ple de vida del país en el que vivim."
Juan Sardá: Diario El Mundo

"Hi ha veritat en el sentit estricte del terme i reconstrucció, ficció i documental. Lacuesta es gestiona esplèndidament en aquest interstici.”
Quim Casas: Diario El Periódico

"La veritat de 'Entre dos aguas' és ficció. De primeres, potser costi entendre-ho, però això, no hi ha cap dubte, és el bon cine. (....) Hi ha molt de veritat en aquesta ficció i per això, emociona tan profundament. (…).”
Andrea G. Bermejo: Cinemanía

Premis

2018: Premios Goya: Nominada a Millor pel·lícula i Millor director
2018: Festival de Sant Sebastià: Concha de Oro. Millor pel·lícula
2018: Festival de Mar del Plata: millor pel·lícula i actor (Gómez Romero)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.