A este lado del mundo

Auditori Miquel Pont
Títol original
A este lado del mundo
Durada
96min.
Any
2020
País
Espanya

Alberto (Vito Sanz) és un jove enginyer que és acomiadat de la seva empresa en el moment en que planeja comprar-se una casa amb la seva xicota i ser pares. Quan rep un encàrrec del seu antic cap per a una tasca fora de l'empresa no pot negar-se a acceptar-ho. El treball implica viatjar fins a la ciutat de Melilla. Allà coneixerà Nagore (Anna Alarcón), encarregada de guiar-lo per un espai desconegut per a ell fins a aquest moment. I es toparà de cara amb la complexitat d'un dels grans assumptes que sacsegen el món: la immigració.

Versió original en espanyol

 

No recomanada per  a menors de 12 anys

 

Compra les teves entrades aquí

 

 

Director
Que diu el director

 

David Trueba neix a Madrid al setembre de 1969. És el menor de vuit germans, estudia Periodisme i aviat comença a treballar en premsa, ràdio i televisió. Posteriorment estudia cinema a l’American Film Institute de Los Angeles. Entre els seus treballs com a guionista destaquen pel·lícules com Los peores años de nuestra vida (1994), La niña de tus ojos (1998), El olvido que seremos (2020) o el documental Balseros (2002), del qual va ser també coproductor i que va ser nominat a l’Oscar. De la seva filmografia com a director en destaca Soldados de Salamina (2003), presentada a la secció Una certa mirada del Festival de Cannes i nominada a 8 premis Goya. La seva següent pel·lícula com a director, Bienvenido a casa (2006), va rebre el premi al Millor Director en el Festival de Màlaga. El 2013 dirigeix la seva pel·lícula més premiada, Vivir es fácil con los ojos cerrados, que rep 6 Premis Goya, entre ells els de Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Guió. La cinta va ser seleccionada per representar a Espanya als Oscar.

 

El 2010 crea i dirigeix la sèrie de televisió per a Canal+ Què va ser de Jorge Sanz? i, el 2021, la sèrie documental de quatre episodis sobre els Pujol titulada La Sagrada Família, per al canal Discovery+.

També ha publicat diverses novel·les, algunes de les quals traduïdes a més de deu llengües i amb nombrosos premis: Abierto toda la noche (1995), Cuatro Amigos (1999), Saber Perder (2008), Blitz (2015), Tierra de campos (2017), El río baja sucio (2019) i Queridos niños (2021). 

 

Crítiques

 

"David Trueba furga en la ferida de la immigració (...) Trueba –en aquesta producció modesta– ha decidit posar la mirada en el ciutadà i no en l'immigrant, perquè el primer miri els problemes de cara i no els eviti".

Alfonso Rivera: Cineuropa

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.