A GOOD AMERICAN. El preu de la nostra seguretat

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
A GOOD AMERICAN. El preu de la nostra seguretat
Durada
100min.
Any
2015
País
Austria

El Documental del mes

VOSC (versió original subtitulada en català)

Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònica, filtrar-la per objectius i oferir els resultats a temps real sense envair la privacitat.

El sistema era perfecte, només tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre.Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center i, no només això, ja que també podria haver acabat amb l’acumulació innecessària de dades que impedeix als governs del món ser realment efectius en la seva lluita contra el terrorisme. A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits?

Director
Que diu el director

Friedrich Moser va néixer el 1969 a Àustria. És llicenciat en història i estudis germànics per la Universitat de Salzburg. La seva carrera professional va començar com a periodista de televisió a Itàlia. El 2001 va fundar la productora de cine i televisió blue+green communication.

Premis

CPH:DOX – Dinamarca, 2015

DOC NYC – Estats Units, 2015

Palm Springs IFF (Millor pel·lícula) – Estats Units, 2015

IFF Rotterdam – Països Baixos,

2015 Festival Millenium Bruxelles – Bèlgica, 2015

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.