Intemperie

Auditori Miquel Pont
Durada
103min.
Any
2019
País
Espanya

Espanya, dècada dels anys 40, en plena postguerra. Un nen escapa del seu poble, un lloc miserable arrasat per la violència i l’afany de poder. Davant seu, una plana àrida i infinita que haurà de travessar si vol allunyar-se definitivament de l'infern de què fuig. Davant l’aguait dels seus perseguidors al servei del capatàs de la vila, els seus passos es creuaran amb els d'un pastor, un cabrer solitari que li ofereix protecció. A partir d'aquest moment, ja res no serà igual per a cap dels dos.
 

Director
Que diu el director

Benito Zambrano Tejero (1965) va néixer a Lebrija, un poble sevillà, i va acudir a la capital andalusa a estudiar Art Dramàtic. Més tard va viatjar fins a Cuba i va estudiar a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños. Al començament dels anys 80 va començar a filmar curts. Va debutar en cinema amb el llargmetratge Solas (1999), ambientat a Sevilla, amb el qual va guanyar diversos premis Goya, entre ells millor guió original, millor direcció novell, millor actriu revelació, millor actor revelació i millor actriu de repartiment. L'any 2002, Zambrano va dirigir la sèrie de televisió Padre coraje i va tornar al cinema amb Habana Blues (2005), una història ambientada a Cuba. Sis anys després va estrenar La voz dormida (2011), adaptació del llibre homònim de Dulce Chacón, que se centra en testimonis de dones del bàndol republicà en temps de postguerra.
 

Crítiques

"Benito Zambrano converteix l’excel·lent novel·la en un western notable, ple de referències en els plans als grans clàssics del cine americà, creadors d’aquest gènere, i aportant-hi el seu toc particular".
Carlos Loureda: Fotogramas

"El seu poder desolador, elemental i el seu retrat, de vegades pertorbador, d'una societat dominada per la violència, definitivament la fan digna de veure".
Jonathan Holland: The Hollywood Reporter
 

Premis

7 nominacions als Premis Goya (millor pel·lícula, millor guió adaptat i millor actor de repartiment, entre d’altres)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.