La boda de Rosa

Auditori Miquel Pont
Títol original
La boda de Rosa
Durada
99min.
Any
2020
País
Espanya

Versió original en castellà.
A punt de fer-ne 45, la Rosa s’adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa.
Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.
Pel·lícula apta per a tots els públics.
Tràiler apte per a tots els públics

Director
Que diu el director

Icíar Bollaín Pérez-Mínguez (Madrid, 12 de juny de 1967) és una actriu, directora i escriptora espanyola.
Debuta en el cinema als quinze anys fent d'actriu en la pel·lícula El sur (1983), de Víctor Erice. Des d'aleshores ha actuat en catorze pel·lícules més.
És membre de l'Academia Española de Cinematografía. La seva primera pel·lícula com a directora va ser Hola, ¿estás sola? (1995) Flores de otro mundo (1999) va ser el segon treball que va dirigir, amb Julio Llamazares com a coguionista.
El seu reeixit drama Te doy mis ojos (2003) guanya un total de set premis Goya, incloent-hi el Goya a la millor pel·lícula. Even the Rain (2010) seleccionada com el film espanyol candidat a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per a la vuitanta-tresena edició dels premis Oscar.
Filmografia (direcció)
2018: Yuli
2016: El olivo.
2012: Katmandú, un mirall al cel
2010: Tambien la lluvia
2007: Mataharis
2003: Te doy mis ojos
1999: Flores de otro mundo
1995: Hola, ¿estás sola?

Crítiques

"Una tragicomèdia que se't fica a les tripes des de la primera sequència fins a la última, sense ni una sola escletxa, perfecta en tots els àmbits artístics, preciosa, divertida, agobiant, absurda, festiva y diabòlicament esparveradora i feliç. Com la mateixa vida. (...) Candela Peña, espectacular." Javier Ocaña: Diario El País

"Una preciosa pel·lícula de reconciliació i també de compromís. El millor: Candela Peña en estat de gràcia. (...)
Beatriz Martínez: Fotogramas

"Amb la delicadesa estètica, la cura pel detall i la franquesa que caracteriza el cine de Bollaín (...) el film ens endinsa en un periple emancipador (...) El guió peca a vegades d'ingenu (...) i perd ritmo a mida que l'argument avança , però sortiràs de la sala volent-te dona un bany de llibertat." Janire Zurbano: Cinemanía

"Candela Peña aconsegueix fer creíble aquesta divertida i atrevida comèdia dirigida per Icíar Bollaín, que reprèn l'esperit alegre del seu primer film (...) se segueix la pel·lícula amb un somriure als llavis." Alfonso Rivera: Cineuropa

Premis

Festival de Málaga 2020: Premi Especial del Jurat i Millor actriu sec.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.