La trinchera infinita

Auditori Miquel Pont
Durada
147min.
Any
2019
País
Espanya

Higinio i Rosa porten pocs mesos casats quan esclata la Guerra Civil i la vida d'ell passa a estar seriosament amenaçada. Amb l’ajuda de la seva dona decidirà utilitzar un forat cavat a casa seva com a amagatall provisional. La por a les possibles represàlies, així com l'amor que senten l'un per l'altre, els condemnarà a una reclusió que durarà més de 30 anys.
 

Que diu el director

La Trinchera Infinita és la primera pel·lícula dirigida a tres bandes pel trio "Arregi-Garaño-Goenaga", els quals, no obstant això, porten gairebé 20 anys treballant junts des de la seva productora Moriarti. Per tant, amb la seva nova pel·lícula només fan oficial una forma col·lectiva de treballar que els ha acompanyat al llarg de tota la seva trajectòria professional, independentment de qui fos el signant de cada treball.

El seu film anterior, Handia, guanyador del Premi Especial del Jurat en la 65a edició del Festival de San Sebastián i de 10 premis Goya, va ser dirigida per Arregi i Garaño, mentre que les seves dues primeres pel·lícules de ficció, Loreak (candidata espanyola als Oscar) i 80 egunean (guardonada amb més de 30 premis internacionals) van ser dirigides per Garaño i Goenaga. Abans d’aquests metratges, Arregi i Goenaga van codirigir el documental Lucio (nominat al Goya).
 

Crítiques

"Pel·lícula notable i hipnòtica, claustrofòbica, angoixant, complexa, mai tediosa (...) tot respira autenticitat. I hi ha un tractament visual molt poderós (...) Aquest retrat de la por, l'assetjament i la supervivència mereix respecte i atenció".
Carlos Boyero: Diari El País

"Una pel·lícula sobre la guerra civil espanyola, i la consegüent postguerra, amb un plantejament diferent, inèdit. No és un film de trinxeres, ni de discussions ideològiques. És un relat decididament interior (...)".
Quim Casas: Diari El Periódico
 

Premis

4 premis al Festival de San Sebastián (incloent la Concha de Plata a la millor direcció i el Premi del Jurat al millor guió)

15 nominacions als Premis Goya (incloent millor pel·lícula, millor direcció, millor actor, millor actriu, millor actor revelació i millor guió original)
 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.