La vida de los demás

Auditori Miquel Pont
Títol original
Sheytan vojud nadarad (There Is No Evil)
Durada
150min.
Any
2020
País
Iran

Quatre històries sobre la fortalesa moral i la pena de mort que qüestionen fins a quin punt la llibertat individual es pot expressar en un règim despòtic.

VOSE

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

 

Que diu el director

Mohammad Rasoulof nascut el 16 de novembre de 1972) és un cineasta independent iranià. És conegut per diverses pel·lícules guardonades, inclosa la seva primera, The Twilight (2002); Illa de ferro (2005); Els manuscrits no es cremen (2013) i No hi ha cap mal (2020).

Ha estat arrestat diverses vegades i li han confiscat el passaport, ja que la naturalesa i el contingut de les seves pel·lícules l'han posat en conflicte amb el govern iranià.

Des del 2010, la vida del cineasta iranià depèn de les notificacions que arriben al mòbil: en algun moment la justícia persa farà efectiu el seu ingrés a la presó. Espera que la justícia executi la condemna per fer propaganda contra el règim del seu país.

Diu a una entrevista:

Espero la resolució de les dues sentències encara pendents, una del 2010 i una altra del 2017, totes dues suposen la meva entrada a la presó. La covid-19 ha paralitzat els processos. Fa dos dies vaig rebre un missatge de text on m'advertien que un es retarda uns mesos més. Com sempre, no en sé res”.

Crítiques

"Sòlida i valent pel·lícula" Elsa Fernández-Santos: Diario El País

"Rasoulof no renuncia a una posada en escena que podríem qualificar fins i tot de majestuosa, i la seva pel·lícula és valenta i irada (…) 
Sergi Sánchez: Diari La Razón

Premis

2020: Festival de Berlín: Ós d'Or (millor pel·lícula)

2020: Festival de Valladolid - Seminci: Menció Especial del Jurat

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.