Oeconomia

Auditori Miquel Pont
Títol original
Oeconomia
Durada
89min.
Any
2020
País
Alemanya

Apta per a tots els públics

Versió en alemany i anglès subtitulada en català

En els darrers anys, el nostre sistema econòmic s’ha fet invisible i incomprensible. La sensació de que alguna cosa no funciona del tot bé l’ha tingut pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?

Capa a capa, Oeconomia revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l'economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques, fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la nostra vida quotidiana.

Paradoxalment, l'economia només creix i els beneficis només son possibles quan hi ha endeutament. Un joc segueix instal·lat en la lògica de l’augment infinit de capital. Mostra el capitalisme signes d’esgotament? Ens trobem prop del seu final?

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Carmen Losmann

Alemanya, 1978. Després de cursar a Anglaterra el Bachelor of Arts Marketing, es va graduar en l’especialitat de cinema a l'Academy of Media Arts a la ciutat de Colònia. El seu llargmetratge de debut, titulat Work Hard Play Hard (2011), tracta dels efectes de la gestió dels recursos i ha estat guardonat amb el prestigiós premi televisiu Grimme-Preis, l’any 2014. Va rebre la beca Gerd Ruge Project per desenvolupar el documental Oeconomia, que és el seu segon llargmetratge com a directora.

 

 

Crítiques

"Malgrat tot, Oeconomia és un documental basat en una investigació exhaustiva, atractiu (tot i que a vegades difícil de seguir) i que fa reflexionar" 

Vladan Petkovic - Cineuropa

 

"Tot sembla formar part d'una gran maquinària carregada de silencis inquietants, com els de les vaques abans d'entrar a l'escorxador"

Joan Simó i Rodríguez - Ara.cat

 

 

Premis

Premi de la secció Testimonies, Ji.hlava IDF (República Txeca, 2020)

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.