Petra

Auditori Miquel Pont
Títol original
Petra
Durada
107min.
Any
2018
País
Espanya

Versió original en castellà i català.

Petra no sap qui és el seu pare, perquè li han amagat durant tota la seva vida. Després de la mort de la seva mare comença una cerca que li condueix a Jaume, un cèlebre artista plàstic poderós i despietat. En el seu camí per conèixer la veritat, Petra també entra en contacte amb Lucas, fill de Jaume, i amb Marisa, esposa de Jaume i mare de Lucas. A partir d’aquest moment, la història d’aquests personatges es va enredant en una espiral de maldat, secrets familiars i violència que els porta a tots al límit. El destí farà un gir inesperat a la seva lògica cruel obrint un camí per a l’esperança i la redempció.

Director
Que diu el director

Jaime Rosales va néixer a Barcelona l’any 1970.Llicenciat en Ciències Empresarials, va passar tres anys a Cuba, estudiant cinema a l’Escola Internacional de Cine y Televisión de San Antonio de Baños (EICTV) de l’Habana. També va estudiar a Austràlia a l’AFTRSBE de Sidney.
Va realitzar diferents curts. El seu primer llargmetratge, Las hores del dia, va obtenir el Premi de la Crítica Internacional i el de la Quinzena de Realitzadors en el festival de Cannes .
El cinema de Rosales, molt influenciat per cineastes com Roberto Bresson o Yasujiro Ozu intenta mostrar retalls de la vida quotidiana de manera ascètica i mitjançant plans fixes.

Amb la pel·lícula La soledad va obtenir els premis Goya a millor director i millor pel·lícula.
Aporta una nova forma narrativa i visual, la polivisió, per la qual es pot contemplar l’acció de diferents personatges de manera simultània.
En el Festival de Cinema de Sant Sebastià del 2008 va presentar la seva pel·lícula Tiro en la cabeza, i les seves crítiques van ser força dispars però guanyant el Premi FIPRESCI de la crítica a la millor pel·lícula.
En 2018 va presentar la pel·lícula Petra a Cannes.

Filmografia :
2018: Petra (director guionista i productor).
2014: Hermosa juventud (director guionista i productor).
2012: Sueño y silencio (director guionista i productor).
2009: El árbol (productor)
2008: Tiro en la cabeza (director guionista i productor).
2007: La soledad (director guionista i productor).
2006: La línea recta entre dos puntos (productor)
2003: Las horas del día (director guionista i productor).
2003 Un instante en la vida ajena (productor).

Crítiques

"Inquietant pel·lícula (...) No pretén en cap moment manipular a l’espectador, deixa molt d’espai a la seva imaginació. (...) Joan Botey interpreta a un dels dolents més gèlids, salvatges, verinosos, cínics y despietats que he vist en una pantalla."
Carlos Boyero: Diario El País

"Elegant, gamberra y dolorosa. Tot a la vegada. (...) una obra major sobre la humiliació, el dolor y, una altre vegada, la tasca impossible de perdonar. (…)
Luis Martínez: Diario El Mundo

"Es un «culebrón» ennoblit, i que trastorna amb cops tragèdia. Magnífiques, mil·limètriques, aclaparadores interpretacions (...) Botey, un actor novell al qui li vindrà petit el Goya. (…)
Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Rosales troba la manera de que la seva tragèdia cala fons, emocioni i vibri en l’espectador (...) càsting excepcional, que lidera Bárbara Lennie (...) Però el, gran descobriment és Joan Botey (…)
Sergi Sánchez: Fotogramas

"Amb el seu estil de planificació i direcció d’actors de procedències ben diverses, Rosales segueix fidel a la seva identitat a la vegada que s’endinsa en els dominis de la narrativa popular. (…)
Quim Casas: Diario El Periódico

"El seu esbós de la burgesia catalana resulta molt interessant (...) Particular homenatge a la tragèdia grega, potser una mica freda. (…)
Andrea G. Bermejo: Cinemanía

"La pel·lícula més càlida i més propera [del director] (...) La música, tan poc habitual en l seu cine auster, també frega la sorpresa. (...) malvat d’excepció a qui dóna vida Joan Botey"
Philipp Engel: Fotogramas

Premis

2018: Premis Feroz: 5 nominacions, incloent-hi Millor pel·lícula drama.
2018: Premis del Cine Europeu: Nominada a millor actriu (Lennie).
2018: Premis Fènix: Nominada a millor guió.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.