Simindis kundzuli (Corn Island)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Simindis kundzuli (Corn Island)
Durada
101min.
Any
2014
País
Geòrgia

VOSE

Amb les crescudes de primavera, el riu Enguri es precipita sobre les terres baixes de Kolkheti i, abans de llançar roques i llim al mar, les acumula aquí i allà al mig del riu. En pocs dies, fins i tot de la nit al dia, d'aquests esculls neixen grans illes, el sòl de les quals és ric i fèrtil. Un ancià d'Abkhàzia i la seva jove néta decideixen plantar blat de moro en una d'aquestes illes, però els soldats georgians ho segueixen de prop.

 
 
Director
Que diu el director

George Ovashvili va néixer a Mtskheta (Geòrgia) i va estudiar a l'Institut Politècnic del 1981 al 1986. Es gradua a l'Institut de Cinema i Teatre Estatal de Geòrgia el 1996, i a l'Acadèmia de Cinema de Nova York i Universal Studios a Hollywood el 2006. Dirigeix obres de teatre per a nens, i va ser l’autor d'un programa de televisió titulat Butlletí de Geòrgia per a una emissora de Nova York. Ha dirigit nombrosos curtmetratges commovedorament elegants, entre ells Zgvis Donidan -Nivell dels ulls (2005)- que va rebre nombrosos premis (Beca de l'Acadèmia de Cinema de Nova York a la Berlinale 2005, Premi Especial del Jurat Internacional a Odense FF i Premi Especial del Jurat Internacional a Kíev "Molodist" FF )

Filmografia:

2014 Corn Island

2009 Gagma napiri

2005 Zgvis donidan...

1997 Wagonette

 

    

Crítiques

"Una obra bella i minimalista sobre la tenacitat i l'esforç, serena, neta, realista, una mica trista, molt ben filmada. (...)”   Jordi Batlle Caminal: Diari La Vanguardia.

"Una sorprenent gesta cinematogràfica presentada amb la major modèstia.”.  Peter Debruge: Variety

 "La bellesa poètica de les imatges, l'adoració i la por a la naturalesa i l'estil semidocumental evoquen irremeiablement a Robert J. Flaherty i a pel•lícules com 'Homes d'Aran' o 'Nanook l'esquimal' (...) és una autèntica joia.”.  Alberto Luchini: Diari El Mundo.

"Una classe magistral de minimalisme amb càrrega emocional (...) 'Corn Island' resulta ser un immens plaer sensorial amb una sòlida recompensa afectiva".    Stephen Dalton: The Hollywood Reporter.

Premis
2014: Karlovy Vary International Film Festival: Millor pel·lícula Premiat a nombrosos festivals de tot el mon, incloent varis Premis del Públic.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.