Sis dies Corrents

Auditori Miquel Pont
Títol original
Sis dies corrents
Durada
85min.
Any
2021
País
Catalunya

Amb l’assistència de la directora, Neus Ballús

Relata una setmana en la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d’una petita empresa de lampisteria i electricitat dels afores de Barcelona. La pel·lícula està formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la seva setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s’estableix entre els protagonistes i els clients que han sol·licitat els seus serveis.

VO en català i castellà

Apta per a tots els públics

 

 

Compra les teves entrades aquí

 

Director
Que diu el director

Neus Ballús va néixer a Mollet del Vallès el 20 de febrer de 1980. És directora i guionista de cinema i productora audiovisual. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i té un màster en Documental de creació per la Universitat Pompeu Fabra. Té experiència com a realitzadora i muntadora de documentals, i ha estat editora i presentadora dels informatius 8tv i CityTV.

Els seus primers curtmetratges, L’avi amb una càmera de cinema i Immersió van guanyar diversos premis a tot el món. Immersió, els premis a millor pel·lícula i a millor so al Festival de Cinema d’Alcalá d’Henares 2010, entre d’altres.

El 2011 va ser seleccionada per participar al Talent Campus de la Berlinale. És cofundadora, amb Pau Subirós, de la productora El Kinògraf. Amb la seva primera pel·lícula, La plaga (2013), es va estrenar a escala internacional a la 63a edició de la Berlinale (Forum) i va ser nominada als European Film Awards, als Premis Goya i als Premis LUX del Parlament Europeu. La pel·lícula va guanyar quatre Premis Gaudí, així com més de 20 premis internacionals.

El maig de 2018, Neus Ballús va acabar el rodatge del seu primer film de ficció, Staff Only (El viatge de la Marta). La pel·lícula es va rodar durant sis setmanes al Senegal amb la producció associada de Televisió de Catalunya. Staff Only es va estrenar a la Berlinale, en la secció Panorama, i aprofundeix en les relacions i diferències socials.

L'agost de 2021 va estrenar Sis dies corrents al Festival Internacional de Cinema de Locarno. Aquest és un film híbrid entre documental i ficció rodat amb actors no professionals, que segueix un equip de tres lampistes durant una setmana. En aquest Festival va obtenir el guardó a la millor interpretació ex aequo per als seus protagonistes i el premi Europa Cinemas Label.

 

 

Crítiques

“Una comèdia tendra i inclassificable (…) interpretada per actors naturals capaços d’enfrontar-se a una ficció sobre les seves vides amb una desimboltura sorprenent (…) un treball ben fet”. Elsa Fernández-Santos. Diari El País

Resulta emocionant acostar-se a una pel·lícula feta des del compromís (…) tan carregada de noblesa i que és capaç, a través del seu humor i humanitat, de connectar d’una forma tan sincera”. Beatriz Martínez. Diari El Periódico

 

 

Premis

 

Premis (2021):

Festival de Valladolid - Seminci: Espiga de Plata i Premi del Públic. 

Festival de Locarno: Millor Actor (ex aequo): Escolar & Mellali, Premi Europa Cinemas Label. 

Premis Feroz: Nominada a millor comèdia.

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.