Wonderful Losers, A Different World

Auditori Miquel Pont
Títol original
Wonderful Losers, A Different World
Durada
72min.
Any
2017
País
Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia, Regne Unit

Darrera els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.

Què els motiva a continuar pedalant en l’anonimat absolut en un dels esports més exigents a nivell físic i psicològic? Seguim durant set anys a aquests Sancho Panzas de ciclisme professional i descobrim la fins ara invisible vida dels “gregaris”, sense els quals els equips professionals es quedarien sense podis ni trofeus.
 

Director
Que diu el director

Arunas Matelis és un director de cinema documental lituà. Va estudiar Matemàtiques a la Universitat de Vilnius i, posteriorment, l’any 1989 es va graduar a l'Acadèmia de Música de Lituània. El 1992 va establir una de les primeres companyies independents de producció de cinema a Lituània, Studio Nominum. Ha dirigit 10 curtmetratges creatius en l’àmbit del documental que han estat seleccionats a Cannes (La Quinzaine des Réalisateurs i Semaine de la Critique), Rotterdam, Oberhausen, Torino, MoMA i a altres festivals de cinema coneguts internacionalment. Després de 12 anys de silenci, Arunas torna amb el seu primer llargmetratge documental, Wonderful Losers: A Different World.

Referències
Premis

Premis i festivals:
Festival de Cinema de Varsòvia, Polònia, 2017 – Millor Documental
Festival de cinema de Minsk Listpad, 2018 – Gran Premi al Millor Documental
Festival de cinema de Minsk Listpad, 2018 – Premi del públic
La millor pel·lícula lituana 2017 – Premi a la Unió de Cineastes Lituans
Trieste Film Festival, Itàlia, 2018 – Gran Premi al Millor Pel·lícula Documental i Públic

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.