Yesterday

Plaça d'El Mirador
Títol original
Yestarday
Durada
116min.
Any
2019
País
Regne Unit

Ahir, tothom coneixia The Beatles. Avui, només Jack recorda les seves cançons. I està a punt de triomfar com mai no ho hauria imaginat. Una comèdia d’esperit rock’n’roll sobre la música, els somnis, l’amistat i el llarg camí que condueix a l’amor veritable.

Director
Que diu el director

Iniciat en el teatre, fou director del Royal Court Theatre Upstairs (1982-85) i vicedirector del Royal Court Theatre (1985-87). Els anys vuitanta s’inicià en sèries de ficció per a televisió, i el 1995 rodà el seu primer film, la comèdia negra Shallow Grave, i el 1996 Trainspotting, pel·lícules que obtingueren un gran èxit. Mes tard dirigí A Life Less Ordinary (1997) The Beach (2000), Alien Love Triangle (2002) i 28 Days Later... (2002), que no assoliren el mateix ressò. Amb Slumdog Millionaire (2008), pel·lícula inspirada en el món de Bollywood que aconseguí vuit Oscar (2009) –entre d’altres, el de millor pel·lícula i millor direcció– recuperà la popularitat tant entre la crítica com entre el públic. Posteriorment rodà 127 Hours (2010). També  dissenyà l’espectacle de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Londres (2012).

Crítiques

"Durante gran parte del metraje me aparece una sonrisa en la boca y en los ojos (...) Su idea [de Curtis] para crear el argumento de Yesterday me parece muy original, extraordinaria, rozando el surrealismo." 

Carlos Boyero: Diario El País 

Premis

2019: Premios Goya: Nominada a Mejor película europea

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.